Skip to main content
| I | , ,

Κορύφωση της ζήτησης για πετρέλαιο το 2045 προβλέπει ο OPEC

Το πετρέλαιο έχει πολύ μέλλον ακόμη, παρά την πράσινη μετάβαση. Αυτό είναι το σαφές μήνυμα του πετρελαϊκού καρτέλ OPEC, όπως το συμπύκνωσε ο γραμματέας του, Χάιταμ Αλ Γκάις, μιλώντας σε ασιατικό συνέδριο για την ενέργεια στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας. Ο Γκάις υπενθύμισε την εκτίμηση του Οργανισμού ότι η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 23% έως το 2045, καθώς ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 9,5 δισ., και δεν υπάρχει άλλος αξιόπιστος τρόπος κάλυψής της από τη χρήση όλων των διαθέσιμων πηγών, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου.

Ο OPEC εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί στα 110 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2045 και το πετρέλαιο θα συνεχίσει να αποτελεί το 29% του ενεργειακού μείγματος μέχρι τότε. Σύμφωνα με τον Γκάις, μόνο για τη βιομηχανία πετρελαίου απαιτούνται επενδύσεις 12,1 τρισ. δολαρίων ή πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τώρα έως το 2045 για να καλυφθούν οι ανάγκες της ζήτησης.

Ο γενικός γραμματέας του OPEC χαρακτήρισε αντιφατικές τις εκκλήσεις προς τον οργανισμό, από τη μια μεριά να συμβάλει σε ασφαλή και βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό και από την άλλη να σταματήσει τη χρηματοδότηση πετρελαϊκών εξορύξεων. «Η συζήτηση για μη επένδυση σε πετρελαϊκές εξορύξεις θα οδηγήσει μόνο σε ενεργειακό χάος. Χρειαζόμαστε ενεργειακή διαύγεια, όχι ενεργειακό χάος», είπε ο Γκάις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!