Skip to main content
| I | , ,

Διορισμός Συμβούλου Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων από Πρατήρια ΠαροχήςΚαυσίμων και Ενέργειας

Με εγκύκλιό της (ΑΔΑ: ΨΞΣ1465ΧΘΞ-Γ0Θ) η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σημειώνει ότι στην παρ. 13 του αρ. 15 του ν. 3054/2002 (Α΄ 230), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 156 του ν.5037/2023 (Α΄ 78), αναφέρεται «13. Οι κάτοχοι αδειών του παρόντος, στο πλαίσιο συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας «ADR», περί οδικής μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 1741/1987 (Α’ 225), καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των αδειών τους, εφόσον οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν την αποστολή ή τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων οδικώς, ή τις σχετικές εργασίες συσκευασίας, φόρτωσης, πλήρωσης ή εκφόρτωσης, διορίζουν έναν ή περισσότερους Συμβούλους Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, ως υπεύθυνους για την αποφυγή κινδύνων εγγενών σε τέτοιες δραστηριότητες, όσον αφορά άτομα, ιδιοκτησίες και το περιβάλλον».

Και διευκρινίζει ότι σε εφαρμογή της ανωτέρω παραγράφου, οι εκμεταλλευτές των Πρατήριων Παροχής Καυσίμων και Ενέργειας που διαθέτουν άδεια να εφοδιάζουν με καύσιμα (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης) βυτιοφόρα ή άλλα οχήματα (π.χ. μεταφοράς κυλίνδρων CNG) με σκοπό τη αποστολή ή τη μεταφορά τους, σε ποσότητες μεγαλύτερες ή ίσες απ’ αυτές που ορίζει η οδηγία ADR, οφείλουν να διορίζουν έναν ή περισσότερους Συμβούλους Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (Σ.Α.Μ.Ε.Ε.).

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι οι εκμεταλλευτές των Πρατήριων που δεν υπάγονται στην ανωτέρω περίπτωση δεν οφείλουν να διορίζουν Σ.Α.Μ.Ε.Ε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!