Skip to main content
| I | , ,

Έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού από διαρροή φυσικού αερίου

Η έκρηξη σημειώθηκε στη rue Saint-Jacques, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού. Κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες και όπως όλα δείχνουν η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εθεάθησαν άνθρωποι σε φορεία να μεταφέρονται έξω από ένα φλεγόμενο κτίριο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 4 σοβαρά.

Άμεσα εκκενώθηκαν τα γύρω κτίρια και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σε σχετικό μικρό χρονικό διάστημα.

Γύρω στις 5 το απόγευμα (6:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή. «Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής.

Ώρες μετά την έκρηξη, ένας άνθρωπος θεωρείται ακόμη αγνοούμενος. Πάνω από 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν -εκ των οποίων οι τέσσερις σε κρίσιμη- κατάσταση ενώ κατέρρευσε μέρος του κτιρίου και καταστράφηκε η πρόσοψή του.

Οι ερευνητές αναζητούν τις αιτίες της έκρηξης με ένα από τα πιθανά σενάρια να αναφέρουν την πιθανότητα διαρροής αερίου. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε στο AFP ότι παρατήρησαν μια έντονη οσμή φυσικού αερίου στον δρόμο, αλλά οι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι δεν διαθέτουν αρκετά στοιχεία προς το παρόν.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο κτίριο, το οποίο στεγάζει την Αμερικανική Ακαδημία Σχεδίου του Παρισιού, που είναι δημοφιλής στους ξένους φοιτητές.

Η έκρηξη προκάλεσε σκηνές χάους στην ιστορική οδό Σεν Ζακ, η οποία οδηγεί από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με εκρήξεις, που οφείλονται σε διαρροή φυσικού αερίου. Το 2019, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 66 τραυματίστηκαν από τέτοια έκρηξη στο ένατο διαμέρισμα του Παρισιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!