Skip to main content

Στα 30 πρατήρια με τις υψηλότερες τιμές καυσίμων κάθε Περιφέρειας κατά προτεραιότητα οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ – Από την Καλαμάτα και το Αιγάλεω ξεκίνησαν τα πρόστιμα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο στην Καλαμάτα κι ένα στο Αιγάλεω, διότι σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Ν.4818/2021) -σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντοπίστηκε μεγαλύτερο του επιτρεπομένου περιθώριο κέρδους στα δύο πρατήρια για το diesel κίνησης και στο τρίτο πρατήριο για την αμόλυβδη βενζίνη.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα για τις τιμές των καυσίμων, με την Κάτια Μακρή και τον Νίκο Χατζηνικολάου στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM», ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι μέχρι τις 23 Μαΐου αναμένει τα στοιχεία από τα διυλιστήρια για να τα επεξεργαστεί η υπηρεσία, και ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει έκτακτοι έλεγχοι στα 30 πρατήρια με τις υψηλότερες τιμές και στις εταιρείες μεταφοράςάρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε η υπηρεσία μας ελέγχει το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η ανανέωση της ενίσχυσης του Fuel Pass μετά τον Ιούνιο.

Ακούστε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συζήτηση:

«Όλα αυτά που κάνουμε εμείς, καλώς τα κάνουμε και με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα για να συγκρατήσουμε περαιτέρω άνοδο των τιμών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε αυξημένες τιμές στα καύσιμα. Οι τιμές στα καύσιμα αυξάνονται για αντικειμενικούς λόγους. Διότι συμβαίνουν ταυτόχρονα η άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου, η πτώση της αξίας του ευρώ σε σχέση με το δολάριο και η έλλειψη βενζίνης, επειδή δεν εξάγουν τα ρωσικά διυλιστήρια».

«Παραδοσιακά ο μήνας με τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα κάθε χρόνο είναι ο Μάιος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι τον Μάιο κάνουν όλοι τις πολύ μεγάλες αγορές καυσίμων για να συμπληρώσουν και να γεμίσουν τις δεξαμενές τους εν όψει θέρους και έτσι έχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Αν δείτε τον κύκλο καυσίμων, ο χειρότερος μήνας είναι ο Μάιος, γι’ αυτό και βλέπετε και τις πολύ μεγάλες τιμές τώρα. Λογικά θα είναι κάπως χαμηλότερα το καλοκαίρι».

«Όσον αφορά στη μείωση του φόρου στα καύσιμα, το έχουν πράγματι κάνει ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως οι περισσότερες, τέσσερις χώρες έχουν κάνει. Οι υπόλοιπες δεν το έχουν κάνει για τους ίδιους λόγους που δεν το κάνουμε και εμείς« τόνισε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!