Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη Προέδρου και Γ.Γ. ΠΟΠΕΚ με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο

Πολύωρη και γόνιμη τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κ. Θέμης Κιουρτζής και ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΠΕΚ κ. Ιωάννης Μαυράκης, κατά την τηλεδιάσκεψη, ανέπτυξαν σημαντικά ζητήματα του κλάδου, όπως:

  • η καταπολέμηση της παραβατικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της, όπου ζητήσαμε να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ), προκειμένου να εφαρμοστούν οι νομοθεσίες, γεγονός που επικρότησε ο Υφυπουργός και μας ενημέρωσε ότι είναι στο τελικό στάδιο για να εκδοθούν, ζήτησε δε την βοήθεια και συνεργασία μας με το αναμορφωμένο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ)
  • η άμεση διακοπή της εφαρμογής του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, η οποία επιφέρει άδικα και εξοντωτικά πρόστιμα στους πρατηριούχους, όπου ο Υφυπουργός ζήτησε από τους επιτελείς του να σταματήσουν τα πρόστιμα για τον Ήφαιστο και τους ΦΗΜ.
  • η πρόταση της ΠΟΠΕΚ περί επιδότησης μέρους του ΕΦΚ καυσίμων κίνησης στις παραμεθόριες περιοχές κατά τα πρότυπα του freedom pass, όπου ο Υφυπουργός ζήτησε από τους συνεργάτες του να ξεκινήσει η επεξεργασία της επιδότησης των καταναλωτών στις παραμεθόριες περιοχές και εμείς του προτείναμε σε σχετική ερώτησή του, το δοκιμαστικό στάδιο να ξεκινήσει από την Κομοτηνή.
  • επίσης ο περιοδικός έλεγχος που διενεργείται από τα τελωνεία για τις πωλήσεις υγραερίου πρατηρίων να γίνεται μέσω της εφαρμογής, my data, καθώς και η δυνατότητα ηλεκτρονικής τήρησης βιβλίου διακίνησης υγραερίου.

Με ικανοποίηση διαπιστώθηκε η βούληση και η ειλικρινή διάθεση του Υφυπουργού να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία μας και να συνδράμει ουσιαστικά στα δίκαια προαναφερόμενα αιτήματα του κλάδου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων & ΕΦΚ κ. Κωνσταντίνος Μουρτίδης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!