Skip to main content
| I |

Χημικά από τη Βουλγαρία εντοπίστηκαν σε αποθήκη και πρατήριο καυσίμων

Εννέα άτομα που εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων εντόπισε την Παρακευή 4 Φεβρουαρίου η Οικονομική Αστυνομία μετά από αξιοποίηση πληροφοριών -παράλληλα εντοπίστηκε εταιρεία όπου αποθηκεύονταν οι χημικοί διαλύτες και πρατήριο υγρών καυσίμων που τα διέθετε ως καύσιμα. Κατασχέθηκαν πάνω από 29.300 λίτρα μείγματος διαλυτών, με τους διαφυγόντες δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις από τις κατασχεθείσες ποσότητες να υπολογίζονται σε 30.718 ευρώ.
Συγκατηγορούμενοι είναι άλλα τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Διαπιστώθηκε ότι εισήγαγαν με φορτηγό και επικαθήμενο από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες, τους οποίους αποθήκευαν σε ειδική δεξαμενή, σε προαύλιο χώρο εταιρίας σε περιοχή της Αττικής. Ακολούθως, με βυτιοφόρο όχημα μεταφόρτωναν τους διαλύτες και εφοδίαζαν πρατήριο υγρών καυσίμων, με σκοπό την ανάμειξή τους με καύσιμα του πρατηρίου, εκδίδοντας παραστατικά που εμφάνιζαν ως προορισμό εταιρία «φάντασμα» στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή εταιρία χωρίς εμπορική δραστηριότητα.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία και στο πρατήριο, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29.301,50 λίτρα μείγματος διαλυτών, φορτηγό με επικαθήμενο, βυτιοφόρο, 990 ευρώ, 22 παλέτες με μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!