Skip to main content
| I |

09:00 “Διυλιστήριο πετρελαίου Geelong στα πρόθυρα του κλεισίματος εν μέσω περιορισμών COVID-19”.

 

Το διυλιστήριο Viva Energy στο Geelong θα μπορούσε να βρίσκεται στο χείλος του κλεισίματος, καθώς οι οικονομικές πιέσεις COVID-19 το καθιστούν μη βιώσιμο να διατηρούν τις πόρτες ανοιχτές.

Σε ενημέρωση των μετόχων σήμερα το πρωί, η Viva Energy δήλωσε ότι η πτώση της παγκόσμιας ζήτησης για προϊόντα πετρελαίου, καθώς και οι πιέσεις που προκλήθηκαν από τους περιορισμούς COVID-19 της Βικτώριας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλήρη διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης.

Το διυλιστήριο Geelong της Viva απασχολεί περίπου 700 εργαζόμενους.
Ο διευθύνων σύμβουλος Scott Wyatt δήλωσε ότι παρά τις μεγάλες επενδύσεις της επιχείρησης, οι «ακραίες πιέσεις» ανάγκασαν τη Viva να διασκεδάσει την ιδέα να κλείσει το διυλιστήριο.

“Οι επιπτώσεις του COVID-19 και οι περιορισμοί στην κινητικότητα και την οικονομία ασκούν ακραίες πιέσεις στην επιχείρηση διύλισης που δεν έχουμε βιώσει στο παρελθόν και δεν είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα”, δήλωσε ο κ. Wyatt.

“Παρακολουθούμε στενά την εξελισσόμενη κατάσταση και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους υπαλλήλους, τους επενδυτές και τους ενδιαφερόμενους.”
Η Viva Energy Australia δήλωσε ότι σημείωσε τον χάρτη πορείας που έδωσε χθες ο Βικτωριανός πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους και αναμένει ότι θα έχει ενημερωμένη έκδοση για το μέλλον του διυλιστηρίου της Geelong τον Οκτώβριο.
“Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας για τη βιωσιμότητα του τομέα και ενθαρρύνεται από την επανεξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη”, δήλωσε η Viva Energy στους μετόχους.

«Δεδομένης της σημασίας αυτών των ζητημάτων, η εταιρεία αξιολογεί άλλες επιλογές για την αντιμετώπιση λειτουργικών ζημιών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μετάβασης σε πλήρη διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης.»

Η Viva Energy είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ενέργειας της Αυστραλίας, που παρέχει περίπου το ένα τέταρτο των συνολικών αναγκών σε υγρά καύσιμα της χώρας.
Το διυλιστήριο του Geelong είναι ένα από τα τέσσερα διυλιστήρια στην Αυστραλία.

Η Viva Energy αναφέρει ότι η βάση της Geelong προμηθεύει πάνω από το 10% των καυσίμων της Αυστραλίας και περισσότερο από το 50% όλων των καυσίμων που χρησιμοποιούνται στη Βικτώρια.

Κάθε δεύτερη πτήση από τη Βικτώρια απογειώθηκε με καύσιμα που παρέχονται από το διυλιστήριο Geelong της Viva Energy.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!