Skip to main content
| I | ,

“Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ δείχνουν εύθραυστη ανάκαμψη”.

Άνοδος της τιμής του πετρελαίου στις ΗΠΑ – Μειωμένα τα αποθέματα ...

Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ γίνονται σταδιακά λιγότερο φουσκωμένα καθώς οι εισαγωγές αργού πετρελαίου παραμένουν χαμηλές και τα διυλιστήρια περιορίζουν την παραγωγή καυσίμων, αλλά ο αργός ρυθμός της μείωσης υπογραμμίζει την ευθραυστότητα της εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου.

Τα συνολικά αποθέματα αργού πετρελαίου και προϊόντων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, η πέμπτη πτώση σε έξι εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας («Εβδομαδιαία έκθεση κατάστασης πετρελαίου», ΕΠΕ, 19 Αυγούστου).

Με πτώση 5 εκατομμυρίων βαρελιών την περασμένη εβδομάδα, τα συνολικά αποθέματα μειώθηκαν τώρα κατά 23 εκατομμύρια βαρέλια από τα 2,11 δισεκατομμύρια βαρέλια στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες εβδομάδες, οι κληρώσεις αποθεμάτων προήλθαν και πάλι από αργό (-4 εκατομμύρια βαρέλια) και βενζίνη (-3 εκατομμύρια), ενώ τα αποθέματα μαζούτ και απόσταξης καυσίμων αεριωθούμενων ήταν αμετάβλητα και υπήρχαν μικρές κατασκευές σε άλλα προϊόντα.

Τα ακατέργαστα αποθέματα εξακολουθούν να είναι 4% πάνω από τον πενταετή εποχιακό μέσο όρο, αλλά αυτό είναι μια βελτίωση στο πλεόνασμα σχεδόν 6% στα μέσα Ιουλίου.

Τα αποθέματα βενζίνης είναι 7% πάνω από το μέσο όρο (αλλά από 12% στα μέσα Απριλίου) και τα αποστάγματα απόσταξης είναι 24% πάνω από το μέσο όρο (από 29% στις αρχές Ιουνίου).

Η κατανάλωση καυσίμου παραμένει πολύ χαμηλότερη από την κανονική, αλλά με τον περιορισμό της επεξεργασίας αργού πετρελαίου, τα διυλιστήρια σταδιακά επεξεργάζονται υπερβολικά αποθέματα.

Ο συνολικός όγκος των προϊόντων πετρελαίου που παρέχονται στην εγχώρια αγορά ήταν 12% κάτω από τον πενταετή μέσο όρο τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Η επεξεργασία αργού διυλιστηρίου, εν τω μεταξύ, ήταν κατά 15% κάτω του μέσου όρου.

Παρά την περιορισμένη επεξεργασία αργού, τα αποθέματα αργού εξακολούθησαν να μειώνονται, εν μέρει λόγω του ασυνήθιστα αργού ρυθμού εισαγωγών, ιδίως από τη Σαουδική Αραβία.

Τα αποθέματα πετρελαίου ομαλοποιούνται αργά, αλλά η πρόοδος ήταν βραδύτερη από το αναμενόμενο στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, κυρίως λόγω της παρατεταμένης επίδρασης της πανδημίας COVID-19 στην κατανάλωση.

Στην τελευταία εκτίμησή της, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ + επέστησε την προσοχή στην «ευθραυστότητα» της αγοράς πετρελαίου, ειδικά από την πλευρά της κατανάλωσης.

Εάν η κατανάλωση συνεχίσει να ανακάμπτει πιο αργά από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί, ο OPEC + θα πρέπει τελικά να αναθεωρήσει το πρόγραμμα παραγωγής του για να μειώσει την παραγωγή βαθύτερα για περισσότερο.

Πηγή: Reuters (Επιμέλεια από τον David Goodman)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!