Skip to main content
| I |

“Ισχυρά κέρδη για το αργό”.

Fitch: Χωρίς συμφωνία στον OPEC+, το πετρέλαιο θα «βυθιστεί ...

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό, ακολουθώντας την άνοδο των δεικτών της Wall Street – με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει και νέο ρεκόρ – με τους επενδυτές να βάζουν στην άκρη τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο από την σταδιακή επιστροφή των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών σε πιο αυξημένα επίπεδα παραγωγής.

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία έδωσε και η ανακοίνωση ότι τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν στα 47.000 την Κυριακή. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα.

Στον αντίποδα, προβληματισμό προκαλούν οι προετοιμασίες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για την αύξηση της παραγωγής τους καθώς ξεκινούν την βαθμιαία κατάργηση των περικοπών που συμφώνησαν να εφαρμόσουν στην παραγωγή τους προκειμένου να αποσύρουν ένα μέρος της πλεονάζουσας προσφοράς από την παγκόσμια αγορά εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 1,8% και έκλεισε στα 41,01 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!