Skip to main content
| I |

“ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Γεμίστε τώρα καθώς οι τιμές της βενζίνης έφτασαν στο χαμηλό των δύο μηνών”.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της CommSec Craig James λέει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να είναι στο κάτω μέρος του κύκλου.

Οι αυτοκινητιστές παροτρύνονται να γεμίσουν τώρα καθώς οι τιμές της βενζίνης πέφτουν στο χαμηλότερο δίμηνο λόγω των περιορισμών του κοροναϊού που επιβραδύνουν την παγκόσμια ζήτηση.

Ο επενδυτικός βραχίονας της Commonwealth Bank, CommSec, δήλωσε ότι η εθνική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης μειώθηκε 4,8 σεντς στα 117,8 σεντς ανά λίτρο την περασμένη εβδομάδα, με το κόστος να γεμίζει αυτή τη φορά πέρυσι 140 σε 145 σεντς ανά λίτρο.

Οι τρέχουσες τιμές της αντλίας είναι οι χαμηλότερες τιμές του Αυγούστου σε τέσσερα χρόνια, κυρίως λόγω της πτώσης στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου μετά την πανδημία του coronavirus.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της CommSec, Craig James, δήλωσε ότι οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου είχαν βρει μια τιμή ανάπαυσης από την αρχική συντριβή με το πετρέλαιο στα 40-45 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι.

«Με μεγάλο μέρος του κόσμου τώρα σε ύφεση, θα αναμενόταν ότι η ζήτηση για πετρέλαιο και οι τιμές του πετρελαίου θα είχαν μειωθεί, παρά τις προσπάθειες των παραγωγών πετρελαίου να μειώσουν την προσφορά», είπε.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2015 το πετρέλαιο

Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Πετρελαίου, οι μητροπολιτικές τιμές μειώθηκαν κατά 6,7 σεντς την εβδομάδα, ενώ οι περιφερειακές τιμές των καυσίμων μειώθηκαν μόνο 1,2 σεντ.

Ο κ. James προειδοποίησε ότι οι αυτοκινητιστές της πρωτεύουσας, ιδίως εκείνοι στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, θα πρέπει να γεμίζουν τώρα, καθώς οι τιμές είναι πιθανό να βρίσκονται στο τέλος του κύκλου.

«Οι τιμές του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης έχουν μειωθεί για τέσσερις εβδομάδες και τώρα πρέπει να είναι κοντά ή κοντά

το χαμηλό σημείο του κύκλου εκπτώσεων », είπε.

«Εάν οι προηγούμενοι κύκλοι είναι κάτι που πρέπει να περάσει, η βενζίνη θα μπορούσε να ανυψώσει 25 σεντς το λίτρο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κοστίζοντας στους αυτοκινητιστές περίπου 15 $ επιπλέον για να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με καύσιμα.»

Για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Αυγούστου, η μέση τιμή αμόλυβδης του Σίδνεϊ ήταν 110,9 σεντς ανά λίτρο, ενώ οι τιμές της αντλίας στη Μελβούρνη ήταν 118,9 σεντς ανά λίτρο.

Η μέση αμόλυβδη τιμή του Brisbane ήταν 123,9 σεντς ανά λίτρο στο τέλος της εβδομάδας και η Adelaide bowsers ήταν 119,2 σεντς ανά λίτρο.

Οι τιμές του Περθ ήταν 117,5 σεντς ανά λίτρο, ενώ οι αυτοκινητιστές του Χόμπαρτ πληρώνουν 124 σεντς ανά λίτρο για να γεμίσουν.

Η μέση τιμή της Canberra για αμόλυβδη ήταν 122,5 σεντς ανά λίτρο και οι οδηγοί του Darwin πληρώνουν 118,2 σεντς ανά λίτρο στην αντλία.

«Οι περιορισμένες τιμές της βενζίνης δίνουν στους αυτοκινητιστές επιπλέον δαπάνη», είπε ο κ. James.

«Για τους παραγωγούς πετρελαίου, η πορεία του COVID-19 είναι σημαντική. Εάν ένα εμβόλιο είναι διαθέσιμο τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, αυτό θα σήμαινε μια επιστροφή σε κάποια αίσθηση οικονομικής ομαλότητας, αυξάνοντας την κινητικότητα και ως εκ τούτου τη ζήτηση καυσίμων. “

ΠΟΠΕΚ / Popek.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!