Skip to main content
| I |

“Με μικρά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο, εν αναμονή… OPEC+”.

Πετρέλαιο: Άνοδος μετ' εμποδίων | naftemporiki.gr

Με μικρή άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, “διαγράφοντας” τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα, κεφαλαιποιώντας μια σχετική “αδυναμία” του δολαρίου των ΗΠΑ, καθώς οι traders αναμένουν χωρίς να γνωρίζουν ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του καρτέλ του OPEC+ για τα επίπεδα της παραγωγής, καθώς και το εάν θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη περί μείωσης σε εβδομαδιαία βάση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν ευμετάβλητες μέσα σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ και σε άλλα σημεία του πλανήτη – γεγονόταν που απειλούν να πλήξουν τη ζήτηση για ενεργειακούς πόρους ανά τον κόσμο.
Ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, απέδιδε νωρίτερα τις πτωτικές τάσεις των τιμών στην αρχή της συνεδρίασης στην ανησυχία ότι ο OPEC+ θα περικόψει τη μείωση της παραγωγής των χωρών – μελών του από τα 9,7 εκατ. στα 7,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μολονότι τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού δεν αίρονται με την αναμενόμενη ταχύτητα ανά τον κόσμο.
 
ΠΗΓΗ: capital.gr
error: Content is protected !!