Skip to main content
| I |

“Η Air Liquide θα κατασκευάσει τον πρώτο σταθμό υδρογόνου για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη”.

Η Air Liquide θα κατασκευάσει τον πρώτο σταθμό υδρογόνου για φορτηγά μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη

Ο σταθμός θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022 και θα εξυπηρετήσει κυρίως τον πρώτο ευρωπαϊκό στόλο οκτώ φορτηγών υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα 44 τόνων.

 Η Air Liquide ανακοινώνει την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου υψηλής πίεσης στην Ευρώπη, με δυνατότητα εξυπηρέτησης του πρώτου στόλου φορτηγών υδρογόνου μεγάλων αποστάσεων.

Αυτή η επένδυση αντικατοπτρίζει τη στρατηγική του ομίλου για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ενέργειας υδρογόνου μέσω έργων μεγάλης κλίμακας, ιδίως στον τομέα των βαρέων οχημάτων.

Στρατηγική επένδυση από την Air Liquide για την παραγωγή υδρογόνου ...

Βρίσκεται στην τοποθεσία Fos-sur-Mer της Air Liquide, στην περιφέρεια Provence-Alpes-Côte d’Azur στη Γαλλία, αυτός ο μεγάλος σταθμός υδρογόνου που κατασκευάζεται από την Air Liquide [700 bar, 1.000 kg / ημέρα] θα ενεργοποιηθεί ανά ημέρα έως και 20 ανεφοδιασμός φορτηγών μεγάλων αποστάσεων με υδρογόνο χαμηλών εκπομπών άνθρακα για αυτονομία έως και 800 χλμ.

«Το υδρογόνο είναι μια εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της καθαρής μεταφοράς και συμβάλλει έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Ως εκ τούτου, η ενέργεια υδρογόνου έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει το ενεργειακό τοπίο της Ευρώπης », δήλωσε ο François Jackow, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide.

Ο σταθμός θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2022 και θα εξυπηρετήσει κατά κύριο λόγο τον πρώτο ευρωπαϊκό στόλο οκτώ φορτηγών υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα 44 τόνων ειδικά σχεδιασμένων στο πλαίσιο του έργου.

ΠΟΠΕΚ / Popek.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!