Skip to main content
| I |

“Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο”.

Fitch: Χωρίς συμφωνία στον OPEC+, το πετρέλαιο θα «βυθιστεί ...

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τη Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου, καθώς χώρες με μεγάλη παραγωγή πετρελαίου φέρεται να μελετούν τον περιορισμό της μείωσης της παραγωγής, καθώς έχει βελτιωθεί η παγκόσμια ζήτηση αργού μετά το άνοιγμα ορισμένων οικονομιών που έκλεισαν λόγω κορονοϊού.

Παρ’όλα αυτά, ”ο Ιούλιος θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ασταθή μήνα για το πετρέλαιο, καθώς η πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ και αλλού, φέρνει πάλι στο επίκεντρο τις ανησυχίες για τη ζήτηση”, δήλωσε ο  Stephen Innes, υπεύθυνος στρατηγικής της παγκόσμιας αγοράς στην AxiCorp.
Η πιθανή “χαλάρωση των περικοπών παραγωγής του OPEC+ τον επόμενο μήνα μετά από παράταση ενός μήνα της αρχικής φάσης του σχεδίου περικοπής παραγωγής και μια πιθανή ανάκαμψη στην παραγωγή των ΗΠΑ θα μπορούσε να φέρει πιέσεις στην προσφορά”, πρόσθεσε.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου έχασε 45 σεντς ή 1,1%, και έκλεισε στα 40,10 δολ. το βαρέλι. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Σεπτεμβρίου, σημείωσε απώλειες 52 σεντς ή 1,2%, στα 43,72 δολ. το βαρέλι.

Η Wall Street Journal μετέδωσε το Σάββατο ότι ο OPEC με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία πιέζει τα μέλη του OPEC+, να μειώσουν τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου, όπως είχε προγραμματιστεί τον Αύγουστο, λόγω ενδείξεων που δείχνουν ότι η ζήτηση επιστρέφει στα κανονικά της επίπεδα.

ΠΗΓΗ: capital.gr

error: Content is protected !!