Skip to main content
| I |

“Απασχόληση στις ΗΠΑ και μείωση αποθεμάτων έφεραν υψηλό 4μήνου για το πετρέλαιο”.

Fitch: Χωρίς συμφωνία στον OPEC+, το πετρέλαιο θα «βυθιστεί ...

Με “όπλο” τη γενναία πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού στις ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και την άνω του αναμενομένου αύξηση στις θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού, έκλεισαν με κέρδη την Πέμπτη.

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 4,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Ιούνιο και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο 11,1%, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

“Μια ισχυρή έκθεση μισθοδοσιών του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ δείχνει ότι η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται και ότι η ζήτηση αργού θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της”, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην Oanda.

Η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 26 Ιουνίου, έρχονται μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες αυξήσεων. Αναλυτές που ρωτήθηκαν από την S&P Global Platts είχαν προβλέψει μέση μείωση της προσφοράς αργού κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια.

Στο ταμπλό τα futures του αμερικανικού αργού, τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 83 σεντ ή 2,1% για να κλείσουν στα 40,65 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο ενεργού συμβολαίου, το αμερικανικό αργό έκλεισε στο υψηλότερο σημείο του από τις 6 Μαρτίου. Λόγω της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, δεν πρόκειται να υπάρξει συνεδρίαση αύριο Παρασκευή, οπότε τα στατιστικά στοιχεία εβδομάδας έδειξαν ότι από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, το WTI έκλεισε με κέρδη 5%.

Από την άλλη, το παγκόσμιο ορόσημο Brent, παράδοσης Σεπτεμβρίου, έκλεισε στα 43,14 δολάρια το βαρέλι έχοντας κερδίσει 1,11 δολάρια ή 2,6%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο το Brent σημείωσε κέρδη 5,2%. Σύμφωνα με τη Market Data και το Brent, με τη σειρά του, σημείωσε ρεκόρ από τις 6 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: capital.gr

error: Content is protected !!