Skip to main content
| I |

12:50 “Η Ελβετία προωθεί την κινητικότητα του υδρογόνου με τους πρώτους σταθμούς”.

Η Ελβετία προωθεί την κινητικότητα του υδρογόνου με τους πρώτους σταθμούς

Ο πρώτος σταθμός πλήρωσης υδρογόνου AVIA στον κόσμο άνοιξε στο St. Gallen. Πέντε ακόμη ιστότοποι θα λειτουργήσουν επίσης στον άξονα Lake Constance – Lake Geneva έως το τέλος του έτους.

 Με το άνοιγμα του πρώτου σταθμού πλήρωσης υδρογόνου AVIA στον κόσμο στο St. Gallen, η δεύτερη τοποθεσία αυτού του είδους της Ελβετίας τίθεται σε λειτουργία. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πέντε ακόμη σταθμοί πλήρωσης υδρογόνου θα λειτουργήσουν επίσης στη διαδρομή μεταξύ της λίμνης Constance και της λίμνης της Γενεύης.

Ο πρώτος σταθμός πλήρωσης υδρογόνου που κυκλοφόρησε στην Ελβετία ήταν ένας ιστότοπος Coops στο Hunzenschwil σε λειτουργία από το 2016.

Εκτός από τον ιστότοπο St. Gallen, οι νέοι σταθμοί πλήρωσης υδρογόνου θα ανοίξουν σε Rümlang, Hunzenschwil, Zofingen, Berne και Crissier. Θα προσφέρουν πράσινο υδρογόνο για επαγγελματικά οχήματα (350 bar) και αυτοκίνητα (700 bar).

Το σχέδιο κινητικότητας υδρογόνου θα κλιμακωθεί από το 2021 έως το 2025 ώστε να περιλαμβάνει συνολικά 1’600 υδρογονο-ηλεκτρικά εμπορικά οχήματα και ένα εκτεταμένο δίκτυο σταθμών πλήρωσης υδρογόνου έως το 2023.

Η Hydrospider, η Hyundai Hydrogen Mobility (HHM), η H2 Mobility Switzerland Association και η H2 ENERGY Ltd είναι οι ηθοποιοί που σήμερα χτίζουν αυτό το σύστημα ηλεκτρονικής κινητικότητας χωρίς άνθρακα στο αλπικό έθνος. Η συνεργασία βασίζεται σε ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που ενώνει διάφορους παράγοντες στον τομέα της ενέργειας και της κινητικότητας σε ένα κοινό σύστημα ιδιωτικού τομέα. Κάθε στοιχείο αυτού του κύκλου, από την πηγή ενέργειας και την παραγωγή έως τη χρήση στο ηλεκτρικό όχημα, είναι εντελώς απαλλαγμένο από εκπομπές CO2.

Η Hydrospider – μια κοινοπραξία μεταξύ της Alpiq, της H2 Energy και της Linde που ιδρύθηκε στις αρχές του 2019 – θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου. Η Hyundai Hydrogen Mobility AG θα εισαγάγει τα 1.600 φορτηγά H2, τα μέλη της H2 Mobility Switzerland Development Association θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα οχήματα και θα δημιουργήσουν την εθνική υποδομή ανεφοδιασμού και η H2 Energy AG θα λειτουργήσει την κεντρική πλατφόρμα για την εφαρμογή του συστήματος κινητικότητας.

«Ο ιδιωτικός τομέας της Ελβετίας έχει δημιουργήσει κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό. Πολλοί πίστευαν ότι η βιομηχανία υδρογόνου θα παρέμενε πάντα ένα ουτοπικό όραμα για το μέλλον, αλλά η Ελβετία αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά ηλεκτρικά οχήματα και τα επιβατικά αυτοκίνητα μπορούν να ανεφοδιαστούν με καθαρό υδρογόνο και να οδηγηθούν χωρίς εκπομπές CO2 », δήλωσε ο εκτοξευτής του σταθμού St. Gallen Bertrand Piccard , υποστηρικτής των νέων τεχνολογιών στην Ελβετία και πρόεδρος του Solar Impulse Foundation.

ΠΟΠΕΚ / Popek.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!