Skip to main content
| I |

09:13 “Royal Dutch Shell plc πρώτο τρίμηνο 2020 Ευρώ και GBP ισοδύναμες πληρωμές μερισμάτων”.

Shell resumes Arctic drilling but cuts $15bn from global ...

8 Ιουνίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Royal Dutch Shell plc (“RDS”) ανακοίνωσε σήμερα τις πληρωμές μερισμάτων σε λίρες στερλίνας και ισοδύναμα ευρώ σε σχέση με το ενδιάμεσο μέρισμα του πρώτου τριμήνου 2020, το οποίο ανακοινώθηκε στις 30 Απριλίου 2020 σε 0,16 δολάρια ΗΠΑ ανά συνηθισμένη μετοχή (“A Κοινή χρήση “) και B κοινή κοινή χρήση (” B Share “).

Τα μερίσματα σε μετοχές Α θα καταβάλλονται, από προεπιλογή, σε ευρώ με τιμή 0,1420 ευρώ ανά μετοχή. Οι κάτοχοι μετοχών A που έχουν υποβάλει έγκυρα εκλογές σε δολάρια ΗΠΑ ή λίρες στερλίνα έως τις 2 Ιουνίου 2020 θα δικαιούνται μέρισμα 0,16 $ ή 12,68pp ανά μετοχή, αντίστοιχα.

Τα μερίσματα σε B Μετοχές θα καταβάλλονται, από προεπιλογή, σε λίρες στερλίνες με τιμή 12,68p ανά B Μετοχή. Οι κάτοχοι μετοχών B που έχουν υποβάλει έγκυρα εκλογές σε δολάρια ΗΠΑ ή σε νόμισμα ευρώ έως τις 2 Ιουνίου 2020 θα δικαιούνται μέρισμα 0,16 $ ή 0,1420 ευρώ ανά μετοχή B, αντίστοιχα.

Τα μερίσματα ευρώ και λίρες στερλίνα που πληρώνονται σε μετρητά έχουν μετατραπεί από δολάρια ΗΠΑ με βάση έναν μέσο όρο συναλλαγματικών ισοτιμιών κατά τις τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2020.

Αυτό το μέρισμα θα καταβληθεί στις 22 Ιουνίου 2020 σε εκείνα τα μέλη των οποίων τα ονόματα ήταν στο Μητρώο Μελών στις 15 Μαΐου 2020.

Φορολογία – μέρισμα μετρητών

Τα μερίσματα μετρητών σε μετοχές Α υπόκεινται στην αφαίρεση του παρακρατούμενου φόρου μερίσματος στην Ολλανδία με συντελεστή 15%, το οποίο μπορεί να μειωθεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι κάτοικοι μη ολλανδοί μέτοχοι, ανάλογα με τις ιδιαίτερες περιστάσεις τους, ενδέχεται να δικαιούνται πλήρη ή μερική επιστροφή του παρακρατούμενου φόρου μερίσματος στην Ολλανδία.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ως προς τη φορολογική μεταχείριση τυχόν μερισμάτων, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον φορολογικό σας σύμβουλο.

ΠΗΓΗ: Royal Dutch Shell plc

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!