Skip to main content
| I |

“Ισχυρά κέρδη για το αργό μετά την πρόβλεψη της IEA για άλμα της ζήτησης το 2021”.

Fitch: Χωρίς συμφωνία στον OPEC+, το πετρέλαιο θα «βυθιστεί ...

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου μετά τις προβλέψεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) η οποία περιμένει να δει φέτος πτώση-ρεκόρ στην παγκόσμια ζήτηση για να ακολουθήσει το επόμενο έτος αύξηση-ρεκόρ της ζήτησης καθώς οι οικονομίες θα ανακάμπτουν από την κρίση.

Ειδικότερα, η IEA ανακοίνωσε ότι περιμένει η παγκόσμια ζήτηση να υποχωρήσει κατά 8,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2020, εμφανίζοντας “την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία”.

Για το 2021 η Υπηρεσία περιμένει η ζήτηση να ανακάμψει κατά 5,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σημειώνοντας “το μεγαλύτερο άλμα που έχει ποτέ καταγραφεί”.

“Η καταστροφή που υπέστη η ζήτηση στις αρχές του έτους ήταν ελαφρώς μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων, αν και πρωτόγνωρη”, αναφέρει η IEA στην ανάλυση της για την παγκόσμια αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

“Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν περιοχές που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού παραμένει υψηλός και η οικονομική δραστηριότητα – και σε αυτό πλαίσιο η ζήτηση – θα μπορούσαν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα για περισσότερο σε σύγκριση με άλλες περιοχές”, προειδοποιεί.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 1,26 δολ. ή 3,4% και σκαρφάλωσε στα 38,38 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,1% στα 40,96 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. 

ΠΗΓΗ: capital.gr

error: Content is protected !!