Skip to main content
| I |

“”Άλμα” σχεδόν 10% για το αμερικανικό αργό στην εβδομάδα”.

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 68 δολάρια η τιμή του μπρεντ - Στο ...

Iσχυρά κέρδη κατέγραψε για μια ακόμη εβδομάδα το αργό, εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο OPEC και οι σύμμαχοί του είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν τη συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή τους προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές του “μαύρου χρυσού”.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο, το πετρέλαιο απώλεσε μέρος των κερδών του καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται σε διάφορες χώρες, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί ότι ο κόσμος εισέρχεται σε μια νέα “επικίνδυνη φάση”.

Εξέλιξη που πυροδότησε φόβους ότι οι αυξήσεις των κρουσμάτων μπορεί να σηματοδοτούν την έλευση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, που θα μπορούσε ίσως να αναγκάσει κάποιες χώρες να προχωρήσουν εκ νέου σε lockdowns, ότι αυτό σημαίνει για τη ζήτηση πετρελαίου που μόλις αρχίζει να ενισχύεται λόγω της σταδιακής επανεκκίνησης των οικονομιών.

Έτσι, το συμβόλαιο Ιουλίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με κέρδη 91 σεντς ή 2,3% στα 39,74 δολάρια το βαρέλι, μακριά όμως από τα υψηλά ημέρας, αφού ενδοσυνεδριακά ανήλθε έως τα 40,50 δολάρια. Σε διάστημα εβδομάδας ωστόσο το αμερικανικό αργό κατέγραψε ισχυρά κέρδη της τάξης του 9,6%.

Κέρδη κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου brent, που αποτελεί και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, με το συμβόλαιο παράδοσης Αυγούστου να ενισχύεται σήμερα κατά 68 σεντς ή κατά 1,6% στα 42,19 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 8,9%.

ΠΗΓΗ: capital.gr

error: Content is protected !!