Skip to main content
| I | ,

“Η Sinopec και η Air Liquide ανοίγουν δύο σταθμούς υδρογόνου στη Σαγκάη”.

Η Sinopec και η Air Liquide ανοίγουν δύο σταθμούς υδρογόνου στη Σαγκάη

Η Σαγκάη έχει τον πρώτο συνδυασμένο εμπορικό σταθμό βενζίνης και υδρογόνου.

 

 Η China Petroleum & Chemical Corporation και η γαλλική εταιρεία Air Liquide άνοιξαν δύο σταθμούς υδρογόνου στις 18 Νοεμβρίου στη Σαγκάη. Είναι οι πρώτοι σταθμοί στην Κίνα που παρέχουν συνδυασμένες εμπορικές υπηρεσίες καυσίμων αερίου και υδρογόνου.

Οι δύο σταθμοί υδρογόνου αποτελούν μέρος του πρώτου έργου που υπογράφουν από κοινού οι Sinopec και Air Liquide, οι οποίες θα καταστήσουν τη Σαγκάη ηγέτη στην ενέργεια υδρογόνου και θα υποστηρίξουν περαιτέρω την ανάπτυξη του «Διαδρόμου Υδρογόνου».

Κάθε χώρος είναι εξοπλισμένος με δύο δεξαμενές βενζίνης, δύο δεξαμενές ντίζελ και τέσσερις δεξαμενές υδρογόνου, καθώς και δύο διανομείς καυσίμου 12 αντλιών, δύο διανομείς υδρογόνου υδρογόνου των τεσσάρων αντλιών 35MPa και έναν διανεμητή υδρογόνου 70MPa.

Εξοπλισμένοι με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο, οι δύο συνδυασμένοι σταθμοί ανεφοδιασμού φυσικού αερίου και υδρογόνου έχουν ημερήσια χωρητικότητα 1.000 κιλών για την εξυπηρέτηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, των logistics και των επιβατικών οχημάτων. Κάθε σταθμός μπορεί να τροφοδοτήσει 100 αυτοκίνητα την ημέρα. Μια πλήρης δεξαμενή μπορεί να παρασχεθεί σε 4-6 λεπτά ανά όχημα, παρέχοντας απόσταση οδήγησης 300 με 400 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον ενδιάμεσο στόχο του «Σχεδίου Ανάπτυξης Οχημάτων Καυσίμου της Σαγκάης», η πόλη θα ολοκληρώσει 50 σταθμούς υδρογόνου έως το 2025. Για να επιτευχθεί αυτό, η Sinopec Shanghai Petrochemical θα αξιοποιήσει τη γη από 580 υπάρχοντα βενζινάδικα για να επιταχύνει την εισαγωγή ενός νέου εθνικού δικτύου σταθμών που καλύπτουν αστικούς δρόμους και αυτοκινητοδρόμους.

 

error: Content is protected !!