Skip to main content
| I |

“Ο Bernard Looney είναι ο νέος CEO της BP”.

Bernard Looney

Ο Lamar McKay, επί του παρόντος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, συμφώνησε να υπηρετήσει ως επικεφαλής μεταβατικός λειτουργός.

 Αποτέλεσμα εικόνας για BP

Το Διοικητικό Συμβούλιο της BP ανακοίνωσε ότι, μετά από μια 40ετή καριέρα με την BP και πάνω από εννέα χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ο Bob Dudley, 64 ετών, αποφάσισε να αποχωρήσει ως διευθύνων σύμβουλος και από το διοικητικό συμβούλιο της BP και θα αποσυρθεί στις 31 Μαρτίου 2020 .

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ότι ο Bernard Looney, 49, επί του παρόντος εκτελεστικός διευθυντής Upstream, θα διαδεχθεί τον Dudley ως διευθύνοντα σύμβουλο και θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της BP στις 5 Φεβρουαρίου 2020. Ο Looney θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο του μέχρι σήμερα.

“Κατά τη διάρκεια της θητείας του (Bob) έχει οδηγήσει την ανάκαμψη από το ατύχημα Deepwater Horizon, ξαναχτίστηκε η BP ως μια ισχυρότερη, ασφαλέστερη εταιρεία και βοήθησε να ξανακερδίσει τη θέση του ως ένας από τους ηγέτες του ενεργειακού τομέα. Αυτή η εταιρεία – και μάλιστα ολόκληρη η βιομηχανία – της οφείλει χρέη ευγνωμοσύνης », σχολίασε ο πρόεδρος της BP, κ. Helge Lund.

Στο ραντεβού του Looney, ο Lund πρόσθεσε: “Ο Bernard έχει όλα τα κατάλληλα προσόντα για να μας οδηγήσει σε αυτή τη μετασχηματιστική εποχή. Έχει βαθιά εμπειρία στον ενεργειακό τομέα, έχει αυξηθεί μέσω των τάξεων της BP και έχει παράσχει σταθερή ασφάλεια, λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις. “

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τελικά ότι ο Lamar McKay, επί του παρόντος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, συμφώνησε να υπηρετήσει ως επικεφαλής μεταβατικός λειτουργός. Σε αυτό το νέο ρόλο, ο McKay θα υποστηρίξει τον πρόεδρο και τον επικεφαλής της ομάδας για να διασφαλίσει την πλήρη και ομαλή μεταφορά της ηγεσίας. Θα αναλάβει αμέσως αυτόν τον νέο ρόλο και θα παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!