Skip to main content
| I |

“Γερμανία: Η Νυρεμβέργη γίνεται Κέντρο Βαυαρίας για έρευνα υδρογόνου”.

Το νέο κέντρο υδρογόνου στη Βαυαρία θα κατασκευαστεί στην ενεργειακή πανεπιστημιούπολη στη Νυρεμβέργη. Ο πρωθυπουργός Markus Söder (CSU) και ο υπουργός οικονομικών Hubert Aiwanger (Freie Wähler) προσχώρησαν σήμερα στην οργάνωση της Νυρεμβέργης για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία.

Με την ίδρυση του υδρογόνου θα ενισχυθεί η έρευνα και η ανάπτυξη της τεχνολογίας. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Söder και ο υπουργός οικονομικών Aiwanger, μαζί με εκπροσώπους της βιομηχανίας, της τεχνολογίας και της επιστήμης, υπογράφουν τη σύμβαση της Βαυαρίας “Hydrogen Alliance”. Αυτό καθιστά τη Νυρεμβέργη βαυαρικό κέντρο έρευνας για το υδρογόνο ως φορέας ενέργειας του μέλλοντος.

Έρευνα για τα κύτταρα καυσίμου Η2

Με το υδρογόνο και το οξυγόνο σε μια κυψέλη καυσίμου μπορεί να γίνει φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Αυτό δεν παράγει καυσαέρια που καταστρέφουν το κλίμα αλλά μόνο υδρατμούς. Το νέο κέντρο θα συντονίσει την έρευνα και την πιθανή χρήση τέτοιων κυψελών καυσίμου.

Εναλλακτική λύση στις μπαταρίες φορτηγών

Οι κατασκευαστές φορτηγών, ιδίως, βασίζονται στη χρήση κυψελών καυσίμου για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ηλεκτροκινητήρες. Επειδή η τεχνολογία μπαταριών για φορτηγά είναι πολύ μεγάλη. Επομένως, η τεχνολογία υδρογόνου θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση για τις μπαταρίες. Στο μέλλον, θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε πλοία και σε μηχανές έλξης.

Αποθήκευση υδρογόνου

Επιπλέον, αναζητούνται λύσεις καθώς το υδρογόνο μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια, φθηνά και μόνιμα. Το νέο κέντρο υδρογόνου θα συνδυάσει την τεχνογνωσία των ερευνητικών ιδρυμάτων, τα οποία ήδη εργάζονται σε αυτή τη μελλοντική τεχνολογία σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Νυρεμβέργης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!