Skip to main content
| I |

“Τροπική καταιγίδα Barry και OPEC έφεραν απώλειες στο πετρέλαιο”.

 Î¤ÏÎ¿Ï€Î¹ÎºÎ® καταιγίδα Barry και OPEC έφεραν απώλειες στο πετρέλαιο

Η παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μπήκε σε δεύτερη μοίρα,  σήμερα, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου,  άρχισαν να παίρνουν προφυλάξεις απέναντι στην τροπική καταιγίδα Μπάρι, που σχηματίστηκε σήμερα στην περιοχή.

Συνολικά 191 επανδρωμένες πλατφόρμες, που μεταφράζεται στο 29% του συνόλου στην περιοχή, εκκενώθηκαν, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Επιβολής.

Σχεδόν 53% της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο και περίπου το 45% της παραγωγής φυσικού αερίου σταμάτησαν.

Γεγονός που συνέβη την ίδια μέρα που ο OPEC, σε έκθεσή του, ανακοίνωσε ότι προβλέπει χαμηλότερη ζήτηση για το πετρέλαιο του επόμενου έτους, καθώς οι ανταγωνιστές του, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αυξάνουν την παραγωγή.

“Υπάρχει πολλή αβεβαιότητα στο χώρο του πετρελαίου πρόσφατα”, δήλωσε στο MarketWatch ο Scott Gecas, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην Walsh Trading. Η υψηλότερη παραγωγή από τους ανταγωνιστές του OPEC “αυξάνει την πιθανότητα πλεόνασμα προσφοράς”, δήλωσε ο Gecas. “Το εμπόριο πετρελαίου θα είναι δύσκολο για τους εμπόρους τους ερχόμενους μήνες”.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου σημείωσε πτώση 0,3%, ή 19 σεντ και έκλεισε στα 60,20 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, φτάνοντας ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 60,94 δολάρια.

Το αργό τύπου brent  παράδοσης Σεπτεμβρίου κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,7%, ή 49 σεντ, κλείνοντας στα 66,52 δολάρια το βαρέλι, μετά από ένα ανοδικό ράλι 4,4 ενδοσυνεδριακά.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου σημείωσε πτώση 1,5% ή 3,7 σεντς, για να καταλήξει στα 2,407 δολάρια ανά BTU.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA) των ΗΠΑ ανέφερε, χτες Τετάρτη, ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουλίου. Αυτό ήταν η τέταρτη σερί εβδομαδιαία πτώση.

capital.gr

 

error: Content is protected !!