Skip to main content
| I | ,

“Κίνα: Η Sinopec ανοίγει τον πρώτο σταθμό υδρογόνου του είδους της”.

Σταθμό Sinopec στην Κίνα

Ο χώρος είναι μέρος ενός προγράμματος για την προώθηση της χρήσης των οχημάτων fuell κυττάρων και την ανάπτυξη των infraredructure καυσίμου υδρογόνου στο Guangdong.

 Ο όμιλος Sinopec, ο μεγαλύτερος διεθνής κλάδος διύλισης πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών, έχει ανοίξει τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού με υδρογόνο στο Foshan, επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ο σταθμός Foshan συνδυάζει την τροφοδοσία υδρογόνου με συμβατικά υγρά καύσιμα και φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων. Διαθέτει ικανότητα ανεφοδιασμού με υδρογόνο 500kg ημερησίως και θα εξυπηρετεί κυρίως τα κοντινά λεωφορεία και φορτηγά που λειτουργούν με κυψέλες καυσίμου.

Χρειάζονται μόνο τέσσερα λεπτά για να γεμίσει μια δεξαμενή υδρογόνου ενός λεωφορείου με αρκετά καύσιμα και να επιτρέψει το όχημα να ταξιδέψει έως και 300 χλμ., Αναφέρει η China Automotive News.

Το Foshan επιλέχθηκε από το Guangdong ως πιλοτική τοποθεσία για την ανάπτυξη δικτύου μεταφοράς υδρογόνου. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 57 σταθμοί στη νότια επαρχία μέχρι το 2030, δήλωσε η Sinopec.

Η κίνηση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου από την κινεζική κυβέρνηση να προωθήσει το υδρογόνο ως καύσιμο μεταφοράς και να ανοίξει περίπου 1.000 σταθμούς ανεφοδιασμού με υδρογόνο για να εξυπηρετήσει 1 εκατομμύριο οχήματα κυψελών καυσίμου.

error: Content is protected !!