Skip to main content
| I |

“Πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου ανοίγει στη Σαουδική Αραβία”.

Πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου ανοίγει στη Σαουδική Αραβία

 Η Saudi Aramco και η Air Products εγκαινίασαν τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας υδρογόνου στη Σαουδική Αραβία στο νέο Τεχνολογικό Κέντρο της Air Products στο Επιστημονικό Πάρκο Dhahran Techno Valley. Ο πιλοτικός σταθμός θα τροφοδοτήσει ένα αρχικό στόλο έξι ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμων Toyota Mirai με συμπιεσμένο υδρογόνο υψηλής καθαρότητας. 

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς αναγνώρισης των οφελών του υδρογόνου. Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το υδρογόνο έχει τεράστιες δυνατότητες να βοηθήσει τον κόσμο να μειώσει τις εκπομπές ενώ αντιμετωπίζει τις ενεργειακές του ανάγκες. 

“Αυτό το πιλοτικό έργο αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία για τη Saudi Aramco και την Air Products να αποδείξει τις δυνατότητες υδρογόνου στον τομέα των μεταφορών και τη βιωσιμότητά της ως βιώσιμου καυσίμου για το μέλλον”, δήλωσε ο Amin H. Nasser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Saudi Aramco .

“Είναι γνωστό ότι ο κόσμος μας χρειάζεται ένα βιώσιμο σύστημα για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας. Οι τεχνολογίες υδρογόνου και κυψελών καυσίμου βρίσκονται σε καλή θέση για να αποτελέσουν μέρος της λύσης », δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seiffi Ghasemi, πρόεδρος της Air Products.

Ο νέος σταθμός τροφοδοσίας συνδυάζει τη βιομηχανική και τεχνολογική εμπειρία της Saudi Aramco με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της Air Products στον τομέα της τροφοδοσίας με υδρογόνο. 

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά την αρχική φάση αυτού του έργου θα παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες για την αξιολόγηση των μελλοντικών εφαρμογών αυτής της αναδυόμενης και ποικίλης τεχνολογίας μεταφορών στο τοπικό περιβάλλον.

error: Content is protected !!