Skip to main content
| I |

“Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού για τα λεωφορεία υδρογόνου ανοίγει στη Γαλλία”.

Ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού για τα λεωφορεία υδρογόνου ανοίγει στη Γαλλία

Καθαρό υδρογόνο θα παράγεται επί τόπου με ηλεκτρόλυση πριν διανεμηθεί από το σταθμό.

 Η McPhy, ειδικός στον εξοπλισμό παραγωγής και διανομής υδρογόνου, εξοπλίζει τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού για λεωφορεία υδρογόνου στη Γαλλία με τις τεχνολογίες McLyzer και McFilling.

Η SMT-AG απέδωσε στην ENGIE, μέσω της θυγατρικής της GNVERT, το σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη συντήρηση του σταθμού διανομής υδρογόνου Houdain-Divion. Θα επιτρέψει τον ανεφοδιασμό έξι υδροηλεκτρικών λεωφορείων που θα αναπτυχθούν στη νέα γραμμή λεωφορείων BHNS (λεωφορείο υψηλού επιπέδου) που συνδέει τη Bruay-La-Buissière και την Auchel.

Αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογίες McLyzer και McFilling. Το καθαρό υδρογόνο θα παράγεται στο εργοτάξιο με ηλεκτρόλυση, από ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια πιστοποιημένης γαλλικής προέλευσης, προτού διανεμηθεί από τον σταθμό. Δεκαπέντε λεπτά ανεφοδιασμού θα δώσουν στα λεωφορεία πάνω από 300 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Στην τρέχουσα διαμόρφωσή του, ο σταθμός McPhy μπορεί να παράγει και να παραδίδει περισσότερα από 200 κιλά καθαρού υδρογόνου την ημέρα. Η χωρητικότητά του μπορεί να αυξηθεί κατά 30% χωρίς να αλλάξει η συνολική επιφάνεια της εγκατάστασης, εάν το απαιτούν οι μελλοντικές ανάγκες της SMT-AG.

“Ο τομέας των δημόσιων συγκοινωνιών βρίσκεται στη μέση μιας επανάστασης. Επιλέγοντας την κινητικότητα του υδρογόνου, η SMT-AG συνδυάζει την άνεση των επιβατών και τη συνέχεια των υπηρεσιών, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στη βελτίωση της δημόσιας υγείας », δηλώνει ο Pascal Mauberger, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της McPhy.

error: Content is protected !!