Skip to main content
| I |

“Πορτογαλία: Τα βενζινάδικα σβήνουν μετά την τρίτη ημέρα της απεργίας των φορτηγών”.

 Περίπου το 40% των πρατηρίων βενζίνης της Πορτογαλίας έχουν εξαντλήσει τα καύσιμα, καθώς η απεργία των οδηγών δεξαμενόπλοιων εισέρχεται σε μια τρίτη ημέρα.

Πορτογαλία: Τα βενζινάδικα σβήνουν μετά την τρίτη ημέρα της απεργίας των φορτηγών

Την Τετάρτη, η πορτογαλική κυβέρνηση εφάρμοσε μέτρα έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει την επαρκή παροχή καυσίμων για ασθενοφόρα, αεροδρόμια, πυροσβεστικά οχήματα και άλλες βασικές υπηρεσίες, μετά τη διακοπή των συνομιλιών για τερματισμό της απεργίας την Τρίτη, αναφέρουν τα News Portugal.

Πολλοί σταθμοί σε ολόκληρη την Πορτογαλία είδαν μεγάλες ουρές να σχηματίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις ένα χιλιόμετρο, με οδηγούς απελπισμένους να ανεφοδιάζονται. Περίπου 800 σταθμοί γύρω από την πρωτεύουσα της Λισαβόνας υπέφεραν από έλλειψη και 400 από το Πόρτο.

Η ένωση που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των πορτογάλων οδηγών φορτηγών που μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά ξεκίνησε τη Δευτέρα να επιδιώκει μισθολογική αύξηση και ειδικές προστασίες.

Τα αεροδρόμια της χώρας αισθάνονται επίσης τα αποτελέσματα της απεργίας με τους δύο κύριους αερολιμένες να φτάνουν στα κρίσιμα επίπεδα των αποθεμάτων καυσίμων. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ανακατευθύνουν τα αεροπλάνα τους στην Ισπανία για ανεφοδιασμό καυσίμων.  

Την Τρίτη, η Εθνική Ένωση Οδηγοί Επικίνδυνων Εμπορευμάτων έχει υποσχεθεί στην κυβέρνηση να παρέχει ελάχιστες υπηρεσίες – περίπου το 40% των πρατηρίων καυσίμων και βασικών υπηρεσιών όπως τα νοσοκομεία και τα αεροδρόμια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!