Skip to main content
| I |

“Π.Ε. Φθιώτιδας, θερινό ωράριο λειτουργίας Πρατηρίων παροχής Καυσίμων και Ενέργειας”.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ωράριο εκ περιτροπής υποχρεωτικής λειτουργίας των πρατηρίων πώλησης καυσίμων Π.Ε. Φθιώτιδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατά τη θερινή περίοδο από 01-05-2019 έως 30-09-2019: α) διανυκτέρευσης κατά τις εργάσιμες ημέρες, β) ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες και γ) διανυκτέρευσης κατά τις Κυριακές και αργίες.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Καθορίζουμε το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων Π.Ε. Φθιώτιδας, κατά τη θερινή περίοδο από 01-05-2019 έως 30-09-2019, ως εξής:

Α) Το ωράριο λειτουργίας όλων των πρατηρίων υγρών και αερίων καυσίμων, μικτών και αμιγών, συμπεριλαμβανομένων των αντλιών καυσίμων εντός των σταθμών αυτοκινήτων, είναι ελεύθερο.

Β) Επειδή τα πρατήρια καυσίμων που έχουν εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές, κατά δήλωση του Συλλόγου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Ν. Φθιώτιδας, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αντίστοιχων ποσοστών για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, καταρτίζονται πίνακες ως ακολούθως:

i) Υποχρεωτική εκ περιτροπής διανυκτέρευση κατά τις εργάσιμες ημέρες: Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά κατά τις εργάσιμες ημέρες, εντός του χρονικού διαστήματος της νυχτερινής λειτουργίας, ορίζεται από 10.30 μ.μ. έως και 6.00 π.μ. της επομένης, με ελάχιστη διάρκεια υποχρεωτικής λειτουργίας τις δύο (2) ώρες. Τα πρατήρια καυσίμων που λειτουργούν υποχρεωτικά εκ περιτροπής κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτουν το 10% του συνόλου των πρατηρίων καυσίμων της Π.Ε. Φθιώτιδας και περιλαμβάνονται στους πίνακες του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (Ι), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

ii) Υποχρεωτική εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες: Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά κατά τις Κυριακές και αργίες, εντός του χρονικού διαστήματος της ημερήσιας λειτουργίας, ορίζεται από 6.00 π.μ. έως και 10.30 μ..μ. Τα πρατήρια καυσίμων που λειτουργούν υποχρεωτικά εκ περιτροπής κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτουν το 25% του συνόλου των πρατηρίων καυσίμων της Π.Ε. Φθιώτιδας και περιλαμβάνονται στους πίνακες του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (ΙΙ), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

iii) Υποχρεωτική εκ περιτροπής διανυκτέρευση κατά τις Κυριακές και αργίες: Το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων που λειτουργούν εκ περιτροπής υποχρεωτικά κατά τις Κυριακές και αργίες, εντός του χρονικού διαστήματος της νυχτερινής λειτουργίας, ξεκινά στις 10.30 μ.μ., με ελάχιστη διάρκεια υποχρεωτικής λειτουργίας τις δύο (2) ώρες. Τα πρατήρια καυσίμων που λειτουργούν υποχρεωτικά εκ περιτροπής κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτουν το 10% του συνόλου των πρατηρίων καυσίμων της Π.Ε. Φθιώτιδας και περιλαμβάνονται στους πίνακες του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ (ΙΙΙ), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.

Γ) Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμων υποχρεούνται να τοποθετούν σε εμφανές σημείο την παρούσα απόφαση με τα συνημμένα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ.

Δ) Σε περίπτωση μη τήρησης του καθοριζόμενου με την παρούσα προγράμματος, με απόφαση του Περιφερειάρχη, επιβάλλεται στους παραβάτες πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Το ανωτέρω πρόστιμο βεβαιώνεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας και εισπράττεται από τη ΔΟΥ της έδρας ή της κατοικίας του νομικού ή φυσικού προσώπου, αντίστοιχα, στο οποίο επιβάλλεται, κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. (ν.δ. 356/1974, Α΄/90).

Ε) Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από 01/05/2019 και λήγει στις 30-09-2019 καταργώντας κάθε άλλη προηγούμενη απόφαση με ανάλογο περιεχόμενο.

Περίληψη της παρούσας απόφασης θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται προσφυγή, από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, για λόγους νομιμότητας, ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 227 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!