Skip to main content
| I |

16:38 “Πανεπιστήμιο Arkansa Ερευνητές Βρείτε Οικονομικά αποτελεσματική μέθοδος για τη διαδικασία παραγωγής καυσίμου υδρογόνου”.

 

FAYETTEVILLE, Ark – Τα νανοσωματίδια που αποτελούνται από νικέλιο και σίδηρο έχουν βρεθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά από άλλα, πιο δαπανηρά υλικά όταν χρησιμοποιούνται ως καταλύτες στην παραγωγή καυσίμου υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης νερού.

Οι ερευνητές στο U του A έχουν σχεδιάσει νανοσωματίδια που λειτουργούν ως καταλύτες, καθιστώντας την διαδικασία της ηλεκτρόλυσης νερού πιο αποτελεσματική. Ερευνητής Jingyi Chen,

Η ανακάλυψη έγινε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας Jingyi Chen, αναπληρωτή καθηγητή φυσικής χημείας, και από τον Lauren Greenlee, επίκουρο καθηγητή χημικής μηχανικής, καθώς και συνεργάτες από το Brookhaven National Lab και το Argonne National Lab.

Οι ερευνητές κατέδειξαν ότι η χρήση νανοκαταλύτων που αποτελούνται από νικέλιο και σίδηρο αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ηλεκτρόλυσης στο νερό, τη διαδικασία διάσπασης των ατόμων του νερού για την παραγωγή υδρογόνου και οξυγόνου και το συνδυασμό αυτών με ηλεκτρόνια για τη δημιουργία αερίου υδρογόνου.

Ο Chen και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι όταν τα νανοσωματίδια που αποτελούνται από κέλυφος σιδήρου και νικελίου γύρω από έναν πυρήνα νικελίου εφαρμόζονται στη διαδικασία, αλληλεπιδρούν με τα άτομα υδρογόνου και οξυγόνου για να εξασθενήσουν τους δεσμούς, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της αντίδρασης επιτρέποντας την παραγωγή οξυγόνου πιο εύκολα. Το νικέλιο και ο σίδηρος είναι επίσης λιγότερο δαπανηρά από άλλους καταλύτες, οι οποίοι κατασκευάζονται από σπάνια υλικά.

Αυτό σηματοδοτεί ένα βήμα για να γίνει η ηλεκτρόλυση του νερού πιο πρακτική και προσιτή μέθοδος για την παραγωγή καυσίμου υδρογόνου. Οι τρέχουσες μέθοδοι ηλεκτρόλυσης νερού είναι πολύ έντονες για να είναι αποτελεσματικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!