Skip to main content
| I |

14:15 “Ο υπουργός περιβάλλοντος Olaf Lies ανακοινώνει τη στρατηγική υδρογόνου για την Κάτω Σαξονία”.

 

Προκειμένου να προωθηθεί η μετάβαση στην ενέργεια, η κατάσταση της Κάτω Σαξονίας προτίθεται να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην υδρογόνου στο μέλλον. 

Ο υπουργός περιβάλλοντος Olaf Lies (SPD) ανακοίνωσε στο περιθώριο της συνεδρίασης κλειστής πόρτας της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στο Cuxhaven την Τετάρτη μια «στρατηγική για το υδρογόνο». 

 

“Δεν θα πετύχουμε με επιτυχία τη μετάβαση στην ενέργεια εάν βασιζόμαστε μόνο στην ηλεκτρική ενέργεια”, εξηγεί ο Lies. Το υδρογόνο, σε αντίθεση με την ηλεκτρική ενέργεια, είναι ευκολότερο να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί και παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο για τη βιομηχανία όσο και για την κινητικότητα. Για τα οχήματα, ωστόσο, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην ηλεκτρική ενέργεια.

Ο αναπληρωτής ηγέτης του SPD, κ. Uwe Santjer, τόνισε ότι το υδρογόνο θα μπορούσε να παραχθεί από την ηλεκτρική ενέργεια απευθείας από αιολικά πάρκα στην ανοικτή θάλασσα και να φτάσει στην ξηρά με πλοίο. “Η Κάτω Σαξονία μπορεί να γίνει μια ναυαρχίδα από πλευράς υδρογόνου”, δήλωσε ο Santjer. Το Cuxhaven θα μπορούσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, να γίνει μια κατάλληλη τοποθεσία μοντέλου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, για πρώτη φορά λειτουργούσαν δύο αμαξοστοιχίες κυψελών καυσίμου υδρογόνου στη σιδηροδρομική γραμμή Cuxhaven-Buxtehude. Στην Κάτω Σαξονία, ένα πιλοτικό εργοστάσιο ισχύος 100 MW θα ξεκινήσει το 2022, το οποίο θα παράγει υδρογόνο ή αέριο μεθανίου από πράσινο ηλεκτρισμό.

Πώς μπορεί να παραχθεί υδρογόνο; Τα σχέδια είναι να παράγουν ενέργεια από  αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης στη Βόρεια Θάλασσα  και στη συνέχεια να μεταφερθούν με πλοίο στην ακτή. “Η Κάτω Σαξονία μπορεί να γίνει μια ναυαρχίδα από πλευράς υδρογόνου”, δήλωσε ο Uwe Santjer, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ομίλου SPD . 

Πηγή: DPA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!