Skip to main content
| I |

16:57 “Η παραγωγή οχημάτων με καύσιμα υδρογόνου στην Κίνα αυξάνεται κατά 27% το 2018”.

 

20 λεωφορεία κυψελών καυσίμων Yutong που τίθενται σε λειτουργία στο Zhengzhou

SHANGHAI – Σύμφωνα με έκθεση του  Ινστιτούτου Βιομηχανικής Έρευνας OFweek, η  Κίνα κατασκευάζει 1.619 οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου το 2018, που είναι μέχρι 27% από το 2017.

Η εταιρεία Zhongtong Bus ‘κατατάχθηκε στον κορυφαίο κατασκευαστή οχημάτων κυψελών καυσίμου το 2018 με συνολικά 790 αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου που παράγονται.

στις 29 Δεκεμβρίου 2018, 20 λεωφορεία κυψελών καυσίμων από την Yutong έπληξαν το δρόμο, σηματοδοτώντας μια νέα αναβάθμιση του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών στην επαρχία Χενάν.

Σε σύγκριση με τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία, τα λεωφορεία λεωφορείων κυψελών καυσίμου διαθέτουν βραχυπρόθεσμο χρόνο ανεφοδιασμού με υδρογόνο και μεγαλύτερη απόσταση οδήγησης. Με βάση τις τρέχουσες προδιαγραφές του οχήματος, χρειάζονται 10 λεπτά για τον πλήρη ανεφοδιασμό του υδρογόνου και έχει απόσταση οδήγησης περίπου 500 χιλιομέτρων.

“Το καύσιμο του οχήματος είναι υδρογόνο, το οποίο μετατρέπεται σε κινητική ενέργεια μέσω της κυψέλης καυσίμου που είναι ενσωματωμένη στο σώμα του οχήματος. Η κυψέλη καυσίμου διαθέτει έναν καθαριστή αέρα. Αυτό το είδος οχημάτων παράγει μόνο νερό το οποίο είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον και τα ύδατα εξάτμισης έχουν φτάσει στο επίπεδο του πόσιμου ύδατος μετά τη δοκιμή », δήλωσε ο Guo Yongshan, υπεύθυνος έργου κυψελών καυσίμου της Yutong.

Δύο μονάδες λεωφορείων κυψελών καυσίμου Yutong τέθηκαν σε λειτουργία στη διαδρομή 727 στο Zhengzhou στις 16 Αυγούστου 2018. Αυτή η διαδρομή χρησιμοποιείται ως διαδρομή επίδειξης για τα λεωφορεία κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην πόλη. Μέχρι στιγμής, λειτουργούν συνολικά 22 μονάδες λεωφορείων κυψελών καυσίμου.

Στις αρχές του 2009, η Yutong ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της πρώτης γενιάς λεωφορείων κυψελών καυσίμου υδρογόνου που επεκτάθηκε σε σειρά, ανοίγοντας το αναπτυξιακό ταξίδι στον τομέα των λεωφορείων κυψελών καυσίμου. Το 2014, η Yutong έγινε η πρώτη επιχείρηση στην Κίνα που πήρε την πιστοποίηση των εμπορικών οχημάτων κυψελών καυσίμου. Το 2015, η Yutong πρωτοστάτησε στην απόκτηση της πρώτης αναγνώρισης των λεωφορείων κυψελών καυσίμου στην Κίνα.

Πριν από τη λειτουργία επίδειξης στο Zhengzhou, η Yutong έχει παραδώσει 25 μονάδες λεωφορείων κυψελών καυσίμου υδρογόνου 12 μέτρων στο Zhangjiakou, τα οποία αναμένεται να εξυπηρετήσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2022.

Αναφέρεται επίσης ότι η Yutong θα συνεχίσει να αναπτύσσει οχήματα με κυψέλες καυσίμου, θα επιφέρει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τις βασικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων κυψελών καυσίμου, του συστήματος κυψελών καυσίμου και του συστήματος υδρογόνου, θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης των κυψελών καυσίμου και θα επιτύχει την εκβιομηχανική προώθηση των καυσίμων κινητά λεωφορεία.

error: Content is protected !!