Skip to main content
| I |

14:52 “Η Ιαπωνία σκοπεύει να κατασκευάσει 160 σταθμούς υδρογόνου μέχρι το 2020”.

 

TOKYO (Kyodo) – Η Ιαπωνία προσπαθεί να δημιουργήσει μη επανδρωμένους σταθμούς φόρτισης υδρογόνου για οχήματα με κυψέλες καυσίμου πριν από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020, παρουσίασε σχέδιο κυβερνητικού σχεδίου την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση ελπίζει να παρουσιάσει την καθαρή τεχνολογία της Ιαπωνίας όταν αναμένεται να ενταχθεί στο διεθνές προσκήνιο κατά τους θερινούς αγώνες. Σκοπεύει να εγκρίνει τυπικά έναν οδικό χάρτη με στόχο την προώθηση της χρήσης υδρογόνου μέχρι το τέλος Μαρτίου, είπε μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με το θέμα.

Η κυβέρνηση έχει στόχο να κατασκευάσει σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου σε περίπου 160 τοποθεσίες κατά το οικονομικό έτος 2020, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του σχεδίου που είδε το Kyodo News.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό κατά το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2026, όταν ελπίζει ότι θα κυκλοφορήσουν περίπου 200.000 οχήματα με κυψέλες καυσίμου σε ολόκληρη τη χώρα.

Το υδρογόνο, ένα καύσιμο μηδενικών εκπομπών, θεωρήθηκε ως μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική πηγή ενέργειας. Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο περίπου 3.000 οχήματα με κυψέλες καυσίμου στους δρόμους της Ιαπωνίας.

ΠΟΠΕΚ  /  POPEK.GR

error: Content is protected !!