Skip to main content
| I |

10:55 “Το πρωτοποριακό πρόγραμμα υδρογόνου του Aberdeen για το Aberdeen φθάνει στο κύριο ορόσημο ενός εκατομμυρίου μιλίων μιλίων”.

 

Ο στόλος των λεωφορείων υδρογόνου του Αμπερντίν υπερέβη το όριο των εκατομμυρίων μιλίων, καθώς η φήμη της πόλης ως παγκόσμιου ενεργειακού πρωτοπόρου συνεχίζει να οικοδομείται.

Το έργο Aberdeen Hydrogen Bus περιλαμβάνει δύο ευρωπαϊκές χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες και έχει αναπτυχθεί για να καλύψει ένα στόλο 10 οχημάτων που λειτουργούν από τον πρώτο όμιλο και τον Stagecoach.

Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δημιούργησε επίσης ένα δίκτυο υποδομών για την πόλη, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων σταθμών παραγωγής και ανεφοδιασμού της Σκωτίας στο Kittybrewster και Cove καθώς και μια ειδική μονάδα συντήρησης.

Τα λεωφορεία εκπέμπουν μόνο υδρατμούς, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς είναι πιο ήσυχοι και πιο ήπια για να τρέξουν.

Ο εκπρόσωπος Philip Bell, εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Αμπερντίν, δήλωσε: “Το ποσό των εκατομμυρίων μιλίων είναι το ένα για να γιορτάσουμε και να αποδείξουμε τον θετικό αντίκτυπο που είχε ο στόλος υδρογόνου με λεωφορεία στο Αμπερντίν.

“Η πόλη μας έχει μια περήφανη φήμη ως ένας παγκόσμιος κόμβος ενέργειας που εκτείνεται πίσω δεκαετίες και αυτό το έργο δείχνει Aberdeen έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να πιέζει τα όρια και την ανάπτυξη της τεχνολογίας που ανοίγει το δρόμο για μια πραγματική αλλαγή στην παραδοσιακή σκέψη.

“Οι ομάδες του Συμβουλίου συνεργάστηκαν με τον ιδιωτικό τομέα για να αναπτύξουν το στόλο και να δημιουργήσουν την υποστηρικτική υποδομή και αυτό το φανταστικό ορόσημο αποτελεί μεγάλη πίστωση για όλους τους εμπλεκόμενους.”

ΠΟΠΕΚ  /  POPEK.GR

error: Content is protected !!