Skip to main content
| I |

09:50 “Επισκόπηση της παγκόσμιας αύξησης των σταθμών τροφοδοσίας υδρογόνου”.

 Η Ιαπωνία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν τα μεγαλύτερα δίκτυα, ενώ χώρες όπως η Νότια Κορέα και η Κίνα έχουν ήδη θεσπίσει φιλόδοξα σχέδια.

Επισκόπηση της παγκόσμιας αύξησης των σταθμών τροφοδοσίας υδρογόνου

Στη Γερμανία, άρχισαν να λειτουργούν 17 νέοι δημόσιοι σταθμοί ανεφοδιασμού το 2018, ενισχύοντας περαιτέρω τη Γερμανία ως τη χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια υποδομή ανεφοδιασμού υδρογόνου με 60 σταθμούς, σύμφωνα με νέα έκθεση της ετήσιας ιστοσελίδας H2stations.org, μιας ιστοσελίδας της Ludwig-Bölkow-Systemtechnik (LBST) και TÜV SÜD.

Η Γερμανία βρίσκεται μπροστά από τους 42 σταθμούς των ΗΠΑ και ξεπέρασε μόνο τους 96 δημόσιους σταθμούς της Ιαπωνίας. Συνολικά 48 σταθμοί ανεφοδιασμού με υδρογόνο ανοίχθηκαν παγκοσμίως το 2018.

Ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει για άλλες 38 αποκλειστικές τοποθεσίες εκ των οποίων οι 34 θα κατασκευαστούν από την πρωτοβουλία H2Mobility της Γερμανίας.

Η διεθνής επέκταση παραμένει σε σταθερό επίπεδο στην Ιαπωνία με εννέα και στην Καλιφόρνια με έξι σταθμούς υδρογόνου. Επίσης, στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις σταθμοί και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία.

Τα νέα διεθνή σχέδια για μια συγκεκριμένη βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη πρόσθετων σταθμών ανεφοδιασμού είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα στις Κάτω Χώρες (17 προγραμματισμένοι σταθμοί), στη Γαλλία (12), στον Καναδά (7), στη Νότια Κορέα (27) και στην Κίνα (18) που αντιστοιχεί μόνο σε σταθμούς που έχουν τουλάχιστον μια καθορισμένη πόλη.

Το περασμένο έτος σημειώθηκαν αυξανόμενες δραστηριότητες, ιδίως όσον αφορά τη χρήση υδρογόνου ως καυσίμου για φορτηγά. Εκτός από την Nikola Motor και την Hyundai, η Toyota εργάζεται επίσης για την ανάπτυξη φορτηγών με καύσιμα καυσίμου και την υποδομή ανεφοδιασμού τους στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, ένα φορτηγό καυσίμου λειτουργεί στην Ελβετία από το 2016.

Σύμφωνα με την Ludwig-Bölkow-Systemtechnik, 152 σταθμοί υδρογόνου λειτουργούν σήμερα στην Ευρώπη, 136 στην Ασία, 78 στη Βόρεια Αμερική. Από τους 369 σταθμούς υδρογόνου σε όλο τον κόσμο, 273 είναι προσιτοί στο κοινό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως συμβαίνει με όλους τους συμβατικούς σταθμούς καυσίμων λιανικής πώλησης.

Το H2stations.org παρέχει έναν ενημερωμένο παγκόσμιο χάρτη σταθμών τροφοδοσίας ενεργού υδρογόνου.

ποπεκ  /  popek.gr

error: Content is protected !!