Skip to main content
| I |

15:47 “Η ημερήσια τιμή του καλαθιού OPEC ανήλθε στα 59,52 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019”.

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για OPEC

Βιέννη, Αυστρία, 17 Ιανουαρίου 2019 – Η τιμή του καλαθιού των δεκατεσσάρων καρτών OPEC ανήλθε στα 59,52 δολ. Το βαρέλι την Τετάρτη, σε σύγκριση με τα 58,24 δολάρια την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Γραμματείας του ΟΠΕΚ.Προβολή Αρχείων ).

Το Καλάθι Ανακύκλωσης Ορυκτών Ορυχείων OPEC (ORB) αποτελείται από τα εξής: Σαχάρα Blend (Αλγερία), Girassol (Αγκόλα), Djeno (Κονγκό), Oriente (Εκουαδόρ), Zafiro (Ισημερινή Γουινέα), Rabi Light Βαρέα (Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν), Φως της Βασούρας (Ιράκ), Κουβέιτ Εξαγωγή (Κουβέιτ), Εσ Σίντερ (Λιβύη), Βόνυ Φως (Νιγηρία), Αραβικό φως (Σαουδική Αραβία), Μουρμπάν (ΗΑΕ) και Μέρες (Βενεζουέλα).

Η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε τον Δεκέμβριο εν μέσω προσαρμογής για τη συμφωνία περιορισμού της υπερπροσφοράς.

Ειδικότερα, η παραγωγή του ΟΠΕΚ υποχώρησε κατά 751.000 βαρέλια την ημέρα στα 31,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του Οργανισμού.

Η Σαουδική Αραβία μείωσε την παραγωγή της περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 468.000 βαρέλια την ημέρα, σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 10,5 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγή του καρτέλ επηρεάστηκε και από τις διαταραχές στην προσφορά στη Λιβύη και το Ιράν. Στον αντίποδα, η παραγωγή στο Ιράκ σημείωσε άλμα 88.000 βαρελιών τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας τα 4,7 εκατ. βαρέλια.

error: Content is protected !!