Skip to main content
| I |

11:02 “Ισπανία: Η ένωση βενζινικών σταθμών δεσμεύεται στο υδρογόνο”.

 Και οι δύο ενώσεις συμφώνησαν μια σειρά ιδεών για την προώθηση της χρήσης υδρογόνου ως καυσίμου οχημάτων στην Ισπανία.

Ισπανία: Η ένωση βενζινικών σταθμών δεσμεύεται στο υδρογόνο

Η ισπανική συνομοσπονδία επιχειρηματικών σταθμών εξυπηρέτησης (CEEES) και η ισπανική ένωση υδρογόνου (AeH2) υπέγραψαν συμφωνία πλαισίου συνεργασίας για την ενέργεια, τη βιώσιμη κινητικότητα και τη χρήση του υδρογόνου στις μεταφορές.

Με τη συμφωνία αυτή, και τα δύο θεσμικά όργανα εκφράζουν την προθυμία τους να συνεργαστούν για την οργάνωση και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου.

Στόχος είναι η δημιουργία συνεργιών μεταξύ των δύο οντοτήτων για κοινές δραστηριότητες, πέραν των άλλων μορφών πρωτοβουλιών όπως η διοργάνωση διασκέψεων, συνεδρίων και σεμιναρίων.

Ο Jorge de Benito Garrastazu, πρόεδρος της CEEES, διαβεβαιώνει ότι “η υπογραφή της συμφωνίας αυτής θα επιτρέψει στους συνεργάτες της CEEES να τεθούν σε θέση αναφοράς και πρωτοπορίας, προωθώντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υποδομών για την προμήθεια υδρογόνου οχημάτων, εναλλακτική ενέργεια για την πρόωση αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές, ηλεκτροκινητήρες “.

Από τη δική του πλευρά, ο José Javier Brey Sánchez, πρόεδρος του AeH2, δήλωσε ότι “η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στην πορεία προς τη μείωση των ανθρακούχων εκπομπών στην Ισπανία, όπου η βιώσιμη κινητικότητα και η χρήση οχημάτων με εναλλακτικές μορφές ενέργειας θα είναι θεμελιώδους σημασίας”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλαν και οι δύο οργανώσεις, το 2030, η βιομηχανία υδρογόνου θα μπορούσε να φτάσει τον κύκλο εργασιών των 1.300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και τη δημιουργία 227.000 θέσεων εργασίας.

Η CEEES αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα περίπου 5.000 πρατηρίων καυσίμων σε ολόκληρη την Ισπανία.

ΠΟΠΕΚ  /  POPEK.GR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!