Skip to main content
| I |

16:30 “Την Αυστραλία για την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για το υδρογόνο”.

 Î¤Î·Î½ Αυστραλία για την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για το υδρογόνο

Αυστραλία – Οι Υπουργοί Ενέργειας συναντήθηκαν στην Αδελαΐδα για την 21η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ενέργειας της COAG και πολλά θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν το φυσικό αέριο, το υδρογόνο και οι συσκευές.

Οι Υπουργοί συμφώνησαν να αναπτύξουν μια εθνική στρατηγική για το υδρογόνο προς εξέταση μέχρι τα τέλη του 2019.

Ίδρυση της ομάδας εργασίας για το υδρογόνο του Συμβουλίου Ενέργειας COAG

Το υδρογόνο παρουσιάζει μια μεγάλη ευκαιρία για την αυστραλιανή οικονομία. Το Συμβούλιο Ενέργειας COAG επιδιώκει να στηρίξει την ανάπτυξη μιας καθαρής, καινοτόμου και ανταγωνιστικής βιομηχανίας υδρογόνου που ωφελεί όλους τους Αυστραλούς και είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος παράγοντας μέχρι το 2030.

Κατά τη σύνοδό του στις 19 Δεκεμβρίου 2018, το Συμβούλιο Ενέργειας συμφώνησε να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα εργασίας, υπό την προεδρία του επικεφαλής επιστήμονα, που θα καθοδηγεί δραστηριότητες που θα επιτύχουν αυτό το όραμα. 

Η ομάδα εργασίας θα έχει έξι ροές εργασίας: εξαγωγές υδρογόνου. υδρογόνο για μεταφορά. υδρογόνου στο δίκτυο φυσικού αερίου · υδρογόνου για βιομηχανικούς χρήστες · υδρογόνου για την υποστήριξη συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας · και οριζόντια ζητήματα. 

Οι βασικές προτεραιότητες της ομάδας εργασίας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη μιας εθνικής στρατηγικής για το υδρογόνο για την περίοδο 2020-2030 και μια συντονισμένη προσέγγιση για έργα και προγράμματα που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας. 

Κοινή υπουργική δήλωση: υδρογόνο

  • Ο κ. Hon Angus Taylor, Υπουργός Ενέργειας
  • Γερουσιαστής του Hon Matt Canavan, Υπουργός Πόρων
  • Ο Hon Don Harwin MLC, Υπουργός Πόρων, Υπουργός Ενέργειας και Υπηρεσιών
  • Ο κ. Lily D’Ambrosio, Υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
  • Ο βουλευτής Hon Jaclyn Symes, Υπουργός Πόρων, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Γεωργίας
  • Ο βουλευτής Daniel van Holst Pellekaan, Υπουργός Ενέργειας και Μεταλλείων
  • Ο κ. Anthony Lynham, Υπουργός Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Ενέργειας
  • Ο κ. Bill Johnston MLA, Υπουργός Ενέργειας, Υπουργός Μεταλλείων και Πετρελαίου, Υπουργός Βιομηχανικών Σχέσεων
  • Ο κ. Hon Sarah Courtney, Υπουργός Πόρων
  • Ο βουλευτής Hon Guy Barnett, Υπουργός Ενέργειας, Υπουργός Πόρων
  • Κ. Shane Rattenbury MLA, Υπουργός για την αλλαγή του κλίματος και τη βιωσιμότητα
  • Το Hon Kenneth Vowles MLA, Υπουργός Πρωτογενούς Βιομηχανίας και Πόρων
  • Ο Νον Μόλεν Μίλαν, ο Ταμίας

Εμείς, οι υπουργοί ενέργειας και πόρων της Κοινοπολιτείας, του κράτους και του εδάφους, υποστηρίζουμε έντονα την ανάπτυξη μιας βιομηχανίας υδρογόνου στην Αυστραλία. Πιστεύουμε ότι το υδρογόνο πρέπει να διαδραματίσει βασικό ρόλο σε ένα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο και ευημερούμενο μέλλον.

Παρατηρούμε τα συμπεράσματα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας ότι η Αυστραλία είναι δυνητικά ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογόνου στον κόσμο. Αυτά αντικατοπτρίζουν τα ευρήματα του οδικού χάρτη τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών του CSIRO και του χάρτη πορείας για το υδρογόνο και της έκθεσης για το υδρογόνο του επικεφαλής επιστήμονα για το μέλλον της Αυστραλίας.

Υποστηρίζουμε το όραμα που διατυπώνεται στα έγγραφα αυτά για μια ακμάζουσα βιομηχανία εξαγωγής υδρογόνου και για την οικιακή χρήση του υδρογόνου, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη επιλογή στους καταναλωτές όσον αφορά τις πηγές ενέργειας και καυσίμων. Παρατηρούμε τις δυνατότητες για νέες θέσεις εργασίας και νέες βιομηχανίες σε περιφερειακές περιοχές.

Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που κατέβαλαν μέχρι σήμερα οι επιμέρους δικαιοδοσίες για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης και επίδειξης των παραγωγών υδρογόνου, της εφοδιαστικής και της τελικής χρήσης. Εκτιμούμε το έργο των πρωτοπόρων ερευνητών και επιχειρηματιών της Αυστραλίας, των υπερπόντιων κυβερνήσεων και των επενδυτών που ήδη εργάζονται για την οικοδόμηση μιας βιομηχανίας.

Αναγνωρίζουμε ότι η οικοδόμηση μιας εμπορικής βιομηχανίας υδρογόνου απαιτεί από τις δικαιοδοσίες να συνεργάζονται, σε συνεργασία με τη βιομηχανία και την κοινότητα, καθώς και με τους εξαγωγείς μας. 

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε για:

  • Ανάπτυξη και εφαρμογή εθνικής στρατηγικής για το υδρογόνο, σε στενή συνεργασία με τη βιομηχανία και την κοινότητα
  • Κατασκευάστε τις εξαγωγικές αγορές μας και προσελκύστε ξένες επενδύσεις μέσω συντονισμένης προσέγγισης στους εμπορικούς εταίρους μας.
  • Παροχή εγχώριων έργων, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης της χρήσης υδρογόνου στα δίκτυα φυσικού αερίου, και εξειδίκευση της ανάγκης για σταθμούς ανεφοδιασμού οχημάτων υδρογόνου.
  • Το όραμά μας είναι να καταστήσουμε την Αυστραλία σημαντικό παράγοντα σε μια παγκόσμια βιομηχανία υδρογόνου έως το 2030.

popek.gr  /  fuelcellsworks

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!