Skip to main content
| I |

17:13 “Το πετρέλαιο αντιστέκεται στη βουτιά της bear market λόγω OPEC”.

 Î¤Î¿ πετρέλαιο αντιστέκεται στη βουτιά της bear market λόγω OPEC

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο αφήνοντας πίσω του απώλειες-ρεκόρ, καθώς η Σαουδική Αραβία είπε ότι ο OPEC και οι σύμμαχοί του θα συγκρατήσουν την παραγωγή, με το ίδιο το βασίλειο να μειώνει την προσφορά του κατά 500.000 βαρέλια την ημέρας.

Τα futures πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύονται αυτή την ώρα κατά 0,70% στα 60,61 δολάρια το βαρέλι, μετά την bear market που διολίσθησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο όγκος συναλλαγών είναι σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με το μέσο όρο 100 ημερών.

Η Σαουδική Αραβία είπε πως οι παραγωγοί πετρελαίου πρέπει να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τα επίπεδα του Οκτωβρίου και πως θα μειώσεις τις εξαγωγές ης κατά το ήμισυ αυτού του ποσού από τον επόμενο μήνα.

Οι Σαουδάραβες ηγούνται της πρωτοβουλίας να αντιμετωπιστεί η πτώση της τιμής κατά 20% τον τελευταίο μήνα, η οποία αντικατόπτριζε την απρόσμενη εξαίρεση ορισμένων αγοραστών ιρανικού πετρελαίου από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, καθώς και τις ενδείξεις για πλεονάζουσα προσφορά από τις ΗΠΑ. Αυτό το δυνάμει πλεόνασμα υποδηλώνει ότι οι επικείμενες περικοπές η από τη Σαουδική Αραβία δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά στην προσφορά και εξηγεί γιατί η σημερινή άνοδος των τιμών δεν είναι πιο απότομη, σύμφωνα με την συμβουλευτική Petromatrix GmbH.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν για 10η διαδοχική ημέρα την Παρασκευή -το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 1984- με τον δείκτη μεταβλητότητας Cboe/Nymex να εκτοξεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016.

popek.gr  /  capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!