Skip to main content
| I |

16:50 “Ο Τραμπ επηρεάζει την αγορά πετρελαίου, λέει ο CEO της BP”.

 ÎŸ Τραμπ επηρεάζει την αγορά πετρελαίου, λέει ο CEO της BP

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τις αγορές πετρελαίου αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Bob Dudley, διευθύνοντα σύμβουλο του πετρελαϊκού γίγαντα BP.

“Αφήνει (σ.σ ο Τραμπ) τους ανθρώπους να μαντεύουν τι θα γίνει σε πολλά θέματα και επηρεάζει επίσης τις αγορές πετρελαίου”, δήλωσε ο Dudley στο CNBC, αλλά πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές.

“Είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Υπάρχει αβεβαιότητα για την προσφορά από τη Βενεζουέλα, υπάρχουν ακόμα αναταραχές στη Λιβύη, για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα”, δήλωσε ο Dudley.

Τα σχόλια του Dudley στο συνέδριο για την ενέργεια του ADIPEC στο Αμπού Ντάμπι έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις αγορές πετρελαίου, με τη Σαουδική Αραβία να κάνει μια στροφή ανακοινώνοντας την περικοπή παραγωγής 500.000 βαρελιών την ημέρα τον Δεκέμβριο. Η έκπληξη έρχεται μετά από την αύξηση της παραγωγής φέτος το καλοκαίρι μαζί με άλλους μεγάλους παραγωγούς, από την Ρωσία και τις Η.Π.Α., λόγω ανησυχιών για μείωση της προσφοράς μετά την έναρξη της ισχύος των κυρώσεων στο Ιράν το Νοέμβριο.

Το μέτρο, που ελήφθη από τον ηγέτη του ΟΠΕΚ, θεωρείται ως ένας τρόπος για να σταματήσει η πτώση των τιμών κατά 20% από τις αρχές Οκτωβρίου.

“Η Σαουδική Αραβία ανησυχούσε για τη μείωση της προμήθειας της αγοράς και τις τριψήφιες τιμές του πετρελαίου. Τώρα λένε ότι στην πραγματικότητα, η αύξηση της παραγωγής μπορεί να είναι μάλλον πολλή αυτή τη στιγμή εξαιτίας των εξαιρέσεων”, πρόσθεσε ο Dudley.

Ο Dudley δήλωσε ότι η απόφαση του Τραμπ να χορηγήσει απαλλαγές στις κυρώσεις δεν ήταν έκπληξη, λέγοντας: “Δεν νομίζω ότι ήθελε να δει πετρέλαιο που να αξίζει $100 το βαρέλι”.

popek.gr  /  newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!