Skip to main content
| I |

08:03 “Η BP θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στον ενεργειακό τομέα της Νότιας Αφρικής τα επόμενα πέντε χρόνια”.

 Î— BP θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στον ενεργειακό τομέα της Νότιας Αφρικής τα επόμενα πέντε χρόνια

Στην αναβάθμιση του διυλιστηρίου θα κατευθυνθεί το 40% των κεφαλαίων
Η BP Southern Africa (BPSA) θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Νότια Αφρική τα επόμενα πέντε χρόνια, με περισσότερα από το ένα τέταρτο των διαθέσιμων κονδυλίων να διοχετεύεται για την αναβάθμιση του διυλιστηρίου SAPREF το οποίο παράγει ντίζελ χαμηλότερης περιεκτικότητας σε θείο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος  της εταιρείας την Πέμπτη 22/11/2018 .
Το διυλιστήριο SAPREF των 180,00 βαρελιών ημερησίως  το μεγαλύτερο της Νότιας Αφρικής, είναι μια κοινή επιχείρηση 50:50 μεταξύ της Royal Dutch Shell και της BPSA, θυγατρικής της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρίας BP. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην ανατολική ακτή της πόλης Durban.

Η BP θα επενδύσει 3,5 δισ- 4 δισεκατομμύρια ράβδους (282 εκατομμύρια δολάρια – 288 εκατομμύρια δολάρια) στην αναβάθμιση του διυλιστηρίου, δήλωσε ο Chief Executive Priscillah Mabelane στο Reuters, προσθέτοντας ότι το 40% των συνολικών επενδύσεων ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων θα διατεθεί για δραστηριότητες λιανικής
Επεσήμανε ότι η αναβάθμιση θα “βεβαιώσει ότι το διυλιστήριο μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες προδιαγραφές όσον αφορά τους κανονισμούς χαμηλού θείου και Marpol”.
Το εργοστάσιο έκλεισε για συντήρηση από τον Μάιο έως τον Ιούνιο του 2019, πρόσθεσε.
Η αναβάθμιση έγινε καθώς οι νέοι κανόνες που απαιτούν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θείο καυσίμου και την αλλαγή των προτιμήσεων των πελατών για καθαρότερο πετρέλαιο, όπως τα D50 και D10.
Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης διυλιστηρίων διεξάγουν μακροχρόνιες συνομιλίες με την κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο ανάκτησης του κόστους από την αναβάθμιση των εργασιών που απαιτούνται για την παραγωγή καθαρότερων καυσίμων στη Νότιο Αφρική, την πιο βιομηχανική οικονομία της ηπείρου.
“Από τη σκοπιά του κλάδου, πιέζουμε πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει σαφήνεια πολιτικής επειδή βρισκόμαστε σε αυτό πολύ καιρό, σχεδόν μια δεκαετία”, δήλωσε ο Mabelane για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες.
Οι φορείς της βιομηχανίας είχαν εκτιμήσει το 2009 ότι το κόστος για την αναβάθμιση σε καθαρότερα καύσιμα θα ήταν περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Άλλοι επιχειρηματίες στον τομέα περιλαμβάνουν Total και Sasol.
Εκτός από την αναβάθμιση του διυλιστηρίου ,ο Mabelane δήλωσε ότι η BPSA θα επεκτείνει τις λιανικές δραστηριότητές της στη Νότιο Αφρική.
Η BP εξέτασε τις ευκαιρίες να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη Μοζαμβίκη, όπου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία, ανέφερε ο Mabelane. «Η αγορά είναι συναρπαστική και δυναμική», είπε.

popek.gr   /  worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!