Skip to main content
| I |

08:50 “Επ. Ανταγωνισμού: Ξεκίνησε η πλήρης διερεύνηση του deal ΔΕΠΑ – Shell – Σύντομα η απόφαση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές”.

 

 

Του  Κων.  Φιλίππου,

Στο στάδιο της πλήρους διερεύνησης εισήγαγε χθες η Επιτροπή Ανταγωνισμού  το deal ΔΕΠΑ – Shell για την εξαγορά από τη δημόσια επιχείρηση των ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής.

Πηγές θέλουν η διαδικασία να τρέξει γρήγορα και να μην εξαντληθεί η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία των 45 ημερών. Αν όντως επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, τότε και η υπόθεση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ δεν αναμένεται να τραβήξει χρονικά σε μάκρος. Για την ακρίβεια η έναρξη της διαδικασίας του σπασίματος και της πώλησης αναμένεται στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Η φάση της πλήρους διερεύνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε αναγκαία καθώς η δημόσια επιχείρηση συγκέντρωσε μεγάλο μερίδιο στην προμήθεια και τη διανομή φυσικού αερίου της Αττικής, ενώ κατέχοντας ταυτόχρονα και τη χονδρική το μερίδιο της ΔΕΠΑ μεγαλώνει κι άλλο.

Όπως έγραψε το energypress, ο χρόνος έκδοσης της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού αν εξαντληθεί το περιθώριο των 45 ημερών που είναι η εισαγωγή της υπόθεσης στην ολομέλεια και στη συνέχεια αν ακολουθούταν και το διάστημα των τριών μηνών μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης θα προκαλούσε εκτροχιασμό στην αποκρατικοποίηση.

Από το στάδιο της πλήρους διερεύνησης δεν είναι γνωστό επίσης αν θα ζητηθούν από τις δύο εταιρίες, ΔΕΠΑ και Shell να προτείνουν τροποποίηση των όρων της συγκέντρωσης ή ανάληψη κοινών δεσμεύσεων. Κάτι που αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την ανεξάρτητη διοικητική αρχή. 

Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!