Skip to main content
| I |

“Shell και Toyota συμμαχούν στην υδρογονοκίνηση”.

Η ολλανδική Shell φέρεται έτοιμη να κατασκευάσει επτά σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια σε συνεργασία με την ιαπωνική Toyota.

 

Η ολλανδική Shell φέρεται έτοιμη να κατασκευάσει επτά σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογονοκίνητων αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια σε συνεργασία με την ιαπωνική Toyota.

Οι σταθμοί θα φέρουν τις ΗΠΑ πιο κοντά στο στόχο τους για την ύπαρξη 100 σημείων λιανικής πώλησης μέχρι το 2024. Η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια εξετάζει την παροχή επιχορήγησης ύψους 16,4 εκατ. δολ. προς τους σταθμούς, ενώ Shell και Toyota θα συνεισφέρουν 11,4 εκατ. δολάρια.

toyota h

Η συνεργασία αυτή «δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο συμφέρον και ότι η αγορά υδρογόνου θα αναπτυχθεί τάχιστα», αναφέρει ο Janea Scott, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Καλιφόρνια.

Η Toyota σχεδιάζει να βασιστεί στα υδρογονοκίνητα γενικώς και να έχει απαλλαγεί από όλη τη γκάμα των αυτοκινήτων της με παραδοσιακούς κινητήρες μέχρι το 2050.

Η έλλειψη υποδομών για ανατροφοδότηση οχημάτων αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για τα αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η Καλιφόρνια αυτή τη στιγμή έχει μόλις 25 σταθμούς ανεφοδιασμού.

Από την άλλη, η στρατηγική της Shell είναι να διαφοροποιηθεί από το πετρέλαιο. Η ζήτηση ενδέχεται να κορυφωθεί εντός 5ετίας, αναφέρει η εταιρεία, η οποία λειτουργεί έξι σταθμούς υδρογόνου – τέσσερις στη Γερμανία και δύο στο Λος Άντζελες. Ετοιμάζεται τώρα να λειτουργήσει άλλον ένα κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!