| I | ,

«ΕΛΠΕ: Κόντρα εργαζομένων-διοίκησης για την τετραήμερη απεργία».

Τετραήμερη απεργία από σήμερα, Παρασκευή, μέχρι το πρωί της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη στα Ελληνικά Πετρέλαια.  Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) αναφέρει ότι στα αιτήματα προς τη διοίκηση για ασφαλή οργανογράμματα, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις εργολαβικών συναδέλφων, πρόγραμμα εκπαίδευσης, διαδικασίες και περιγραφές θέσεων εργασίας δεν βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση.

 

Αθήνα
Τετραήμερη απεργία από σήμερα, Παρασκευή, μέχρι το πρωί της Τρίτης βρίσκεται σε εξέλιξη στα Ελληνικά Πετρέλαια.  Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) αναφέρει ότι στα αιτήματα προς τη διοίκηση για ασφαλή οργανογράμματα, προσλήψεις, μονιμοποιήσεις εργολαβικών συναδέλφων, πρόγραμμα εκπαίδευσης, διαδικασίες και περιγραφές θέσεων εργασίας δεν βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση.

Από την πλευρά των Ελληνικών Πετρελαίων, κύκλοι της διοίκησης αναφέρουν πως το σωματείο προχώρησε σε απεργία με ήδη ικανοποιημένα τα αιτήματα για τα οποία προκηρύχθηκε. Θα πρέπει να επισημανθεί πως δεν υπάρχει κανένα οικονομικό αίτημα από την ΠΣΕΕΠ. Και πως θα μπορούσε να υπάρχει καθώς οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ αμείβονται με 17,5 μισθούς το χρόνο και έχουν υπερκάλυψη ασφαλιστικών και εισοδηματικών αναγκών.Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν προμήνυε ότι εργαζόμενοι και διοίκηση θα τα «έσπαγαν». Η νέα διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει προχωρήσει σε 84 νέες προσλήψεις και ανακοίνωσε άλλες 170 σε βάθος τριετίας, ενώ έχει εκδηλώσει και την πρόθεσή της για μονιμοποίηση του εργολαβικού προσωπικού. Τα παραπάνω μάλιστα είχαν προκαλέσει ένα μούδιασμα στην αγορά, καθώς φαινόταν πως η εταιρεία φλερτάρει με τον κρατισμό ενώ και οι εργαζόμενοι είχαν υποδεχθεί με ενθουσιασμό τις εξαγγελίες για προσλήψεις.
«Πρόκειται για απεργία που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες», υποστηρίζουν από την εταιρεία και απαντούν ένα προς ένα στα αιτήματα του ΠΣΕΕΠ:
 
– Τα υφιστάμενα οργανογράμματα των ΕΛΠΕ ήταν και είναι απολύτως ασφαλή και υπερκαλύπτουν όλες τις διεθνείς προβλέψεις.   
– Το αίτημα για «κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό», αφορά  τις ανάγκες που προκύπτουν από τα προγράμματα εκπαίδευσης και τις προβλεπόμενες συνταξιοδοτήσεις. Το αίτημα αυτό επίσης ήδη υλοποιείται. Το β’εξάμηνο του 2015 έγιναν 84 προσλήψεις και την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκαν από το ΔΣ (πάλι ομόφωνα…) άλλες 170 προσλήψεις σε βάθος τριετίας. Υπέρμετρη και εκτός λογικής αύξηση των προσλήψεων θα θέσει εν αμφιβόλω την όλη πορεία της εταιρείας.
– Το αίτημα για μονιμοποίηση των «εργολαβικών» εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες υλοποιείται σταδιακά. Δεν υπάρχει όμως ούτε η δυνατότητα, ούτε η ανάγκη για πλήρη μονιμοποίηση όλων.
– Το αίτημα για διαρκή και συγκεκριμένα προγράμματα εκπαίδευσης υπερκαλύπτεται ήδη. Επιπλέον ο όμιλος ΕΛΠΕ ιδρύει Σχολή για την εκπαίδευση εργαζομένων σε ειδικότητες που απασχολούνται στα Διυλιστήρια.
– Ακόμη και το αίτημα για καθορισμό των διαδικασιών για την περιγραφή των θέσεων εργασίας ήδη υλοποιείται. Μάλιστα επικαιροποιείται στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων απαιτήσεων τεχνικής γνώσης και δεξιοτήτων μετά τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση των λειτουργιών.
 
Εν τω μεταξύ, παράγοντες που γνωρίζουν άριστα τα εσωτερικά των ΕΛΠΕ δίνουν και μια άλλη διάσταση: «Η νέα διοίκηση έδωσε αέρα στο σωματείο. Άφησε περιθώρια συνδιοίκησης. Μετά το τραγικό δυστύχημα την περασμένη Άνοιξη στον Ασπρόπυργο με τους τέσσερις νεκρούς, η νέα διοίκηση μιλώντας στους εργαζόμενους είχε προϊδεάσει για πολλές προσλήψεις και είχε καταφερθεί κατά της παλαιάς διοίκησης που όταν μπορούσε να κόψει θέσεις εργασίας το έκανε. Η φράση του διευθύνοντος συμβούλου Γρηγόρη Στεργιούλη ότι η εταιρεία είναι ‘Εντάσεως Κεφαλαίου και το μισθολογικό κόστος δεν παίζει μεγάλο ρόλο’ αντηχεί ακόμη στα αυτιά των εργαζομένων».Οι ίδιοι παράγοντες όμως αποδίδουν ευθύνες και στο σωματείο, το οποίο «προβάλει μαξιμαλιστικές προτάσεις για 450 προσλήψεις  εργολαβικού προσωπικού, ώστε του χρόνου που έχει εκλογές να βγει πάλι παμψηφεί» και κατηγορούν το προεδρείο ότι είχε συμφωνήσει στο οργανόγραμμα με το οποίο τώρα διαφωνεί.
 
Η ανακοίνωση του Σωματείου
Στην ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ αναφέρει:
«Την Παρασκευή 22/01/16 εστάλη εξώδικο από το Σωµατείο για δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η πρώτη 48ωρη γενική απεργία ξεκινά την Παρασκευή 29/01/16 και ώρα 07:00 και η δεύτερη 48ωρη που ξεκινά την Κυριακή 31/01/16 και τελειώνει την Τρίτη 02/02/16 και ώρα 07:00, υλοποιώντας έτσι τις αποφάσεις των οργάνων του Σωµατείου, αφού δυστυχώς δεν βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση στα αιτήµατα του Σωµατείου, δηλαδή ασφαλή οργανογράµµατα, προσλήψεις, µονιµοποιήσεις εργολαβικών συναδέλφων, πρόγραµµα εκπαίδευσης, διαδικασίες και περιγραφές θέσεων εργασίας. » Όσο για την απόφαση της Εταιρείας και το ∆ελτίο Τύπου που µε τόση «βιασύνη και ενθουσιασµό» πληµµύρισαν τα ΜΜΕ, για όλους εµάς που ζούµε καθηµερινά τα µεγάλα προβλήµατα και τις ανάγκες στους χώρους δουλειάς, είναι ολοφάνερο πως δεν λύνουν, δυστυχώς, κανένα πρόβληµα. Θυµίζουµε ότι τα θέµατα των προσλήψεων – οργανογραµµάτων – πρόγραµµα εκπαίδευσης – διαδικασιών – περιγραφής θέσεως εργασίας, δεν είναι καινούργια. Αυτές οι συζητήσεις είχανε γίνει πριν και γινόντουσαν και µετά το τραγικό δυστύχηµα της 8ης Μαΐου. » Οι εργαζόµενοι των ΕΛΠΕ γνωρίζουν πολύ καλά το λόγο που καλούµαστε να αγωνιστούµε. Ξέρουµε ότι κάποιοι µηχανισµοί της Εταιρείας µε τα γνωστά παπαγαλάκια, θα προσπαθήσουν να φέρουν για ακόµη µία φορά σύγχυση και αποπροσανατολισµό από τα πραγµατικά προβλήµατα. Πριν ξεκινήσει καν ο αγώνας, ξεκινούν µε εκπτώσεις θεωρώντας τις προσλήψεις αρκετές. Τους προειδοποιούµε ότι τα ψέµατα και η λάσπη έχουν κοντά ποδάρια και πολύ σύντοµα θα τους αποκαλύψουµε. Επίσης οφείλουµε να επισηµάνουµε το γεγονός πως οι προαναφερόµενοι γνωστοί µηχανισµοί της Εταιρείας, έχουν επιδοθεί τις τελευταίες µέρες σε µια προσπάθεια απονεύρωσης και αποδυνάµωσης του αγωνιστικού φρονήµατος όλων των συναδέλφων. ∆ιαδίδουν ανυπόστατες φήµες περί µυστικών συµφωνιών, εν κρυπτώ επαφών και τετελεσµένων αποφάσεων καθώς και το ότι τελικά ‘απεργίες δεν θα γίνουν’. »Επειδή αυτό το έργο το έχουµε ξαναδεί τους καταγγέλλουµε στη συνείδηση όλων των συναδέλφων για µια ακόµα φορά και τους καλούµε να κρατήσουν κλειστά τα αυτιά τους στις φωνές που θέλουν να διαβάλλουν τον αγώνα µας και να περιφρουρήσουν µέχρι τέλους τις κινητοποιήσεις µας.
 
Η ανακοίνωση της εταιρείας
 
Από την πλευρά της, η εταιρεία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δυσκολεύεται να κατανοήσει τους πραγματικούς λόγους που οδηγούν το ΠΣΕΕΠ (εργαζόμενοι στην εταιρία) σε συγκρουσιακές λογικές και πρακτικές, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.»Πολύ περισσότερο που πιθανή υιοθέτηση αβάσιμων και προσχηματικών αιτημάτων του, θα έθετε εν αμφιβόλω την ανάπτυξη ή ακόμη και τη βιωσιμότητα της Εταιρείας. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων στην αγορά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και όξυνσης του Ελληνικού και Διεθνούς Ανταγωνισμού και εν μέσω ευρύτερων κινητοποιήσεων άλλων τμημάτων της Ελληνικής κοινωνίας τα οποία προτάσσουν ζητήματα επιβίωσης, σε αντίθεση με τους πολύ καλούς όρους που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις στον Όμιλό μας.»Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να αποκαταστήσει την αλήθεια και να αποδείξει τη συνέπεια λόγων και έργων. Στο πλαίσιο αυτό σχεδίασε και εκπόνησε ένα συνολικό πρόγραμμα παρέμβασης στην οργάνωση και στελέχωση της Παραγωγής, της Συντήρησης και των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.» Στo πλαίσιο του προγράμματος αυτού:
– Ήδη υλοποιείται η αλλαγή της οργανωτικής δομής του Ομίλου, όπως δηλώθηκε μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015. Ταυτοχρόνως προωθείται ο πενταετής στρατηγικός σχεδιασμός 2016-2020, μέρος του οποίου αποτελεί η ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας στους εργαζομένους μέσω ενός συστηματικού προγράμματος εκπαίδευσης.
– Τον Ιούλιο συστάθηκε κοινή επιτροπή Εταιρείας και Σωματείου, ο ρόλος της οποίας είναι συμβουλευτικός, για την αξιολόγηση και εκτίμηση των αναγκών σε Ανθρώπινο Δυναμικό, σύμφωνα με το ισχύον οργανόγραμμα, την εξέταση θεμάτων που σχετίζονται με την τεχνική εκπαίδευση του προσωπικού και την εξέταση της ανάγκης επικαιροποίησης των διαδικασιών για τεχνικά θέματα των Διυλιστηρίων. Στο πλαίσιο των εργασιών της επιτροπής, η Εταιρεία παρουσίασε τεκμηριωμένη ανάλυση των αναγκών ανάπτυξης και ενίσχυσης, όπου απαιτείται, του Ανθρώπινου Δυναμικού μας.
– Το δεύτερο εξάμηνο του 2015 πραγματοποιήθηκαν 84 προσλήψεις για κάλυψη όλων των κενών του συμφωνημένου οργανογράμματος.
– Επιπρόσθετα, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε τριετές πλάνο προσλήψεων 170 εργαζομένων. Το 2016 θα δοθεί έμφαση στη Λειτουργία των Διυλιστηρίων, με ενίσχυση της βάρδιας με εφεδρικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλισθεί η δυνατότητα εκπαίδευσης, χωρίς να δημιουργούνται κενά στην παραγωγική διαδικασία και να μειωθεί δραστικά η ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης, με στόχο την εξάλειψή της. Το 2017 θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό της Συντήρησης, ενώ το 2018 θα υλοποιηθούν τυχόν διορθωτικές ενέργειες και θα εξετασθεί η ενίσχυση της στελέχωσης των υποστηρικτικών υπηρεσιών. » Η ολοκλήρωση του τριετούς πλάνου θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση των σημαντικών δεικτών απασχόλησης, καθιστώντας εφικτή την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας, χωρίς επίπτωση στην παραγωγική διαδικασία.» Η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δηλώνει ότι, από θέση αρχής, σέβεται απολύτως τις εργατικές διεκδικήσεις και τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλους για το κοινό καλό. Όπως ήδη έχουμε κάνει γνωστό, είμαστε πρόθυμοι να μελετήσουμε οποιαδήποτε εναλλακτική προσέγγιση, στο πλαίσιο όμως πάντα της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.» Η ΕΛΠΕ είναι και οφείλει να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της ενεργειακής αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας, ρόλο που Διοίκηση και εργαζόμενοι έχουν καθήκον να πραγματοποιήσουν απέναντι στην κοινωνία μας που δοκιμάζεται.» Για τους λόγους αυτούς καλεί τους εργαζόμενους να υιοθετήσουν τον υλοποιούμενο στρατηγικό σχεδιασμό για την ενίσχυση της ασφάλειας και να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση και επιτυχία του. Για την πλήρη ενημέρωση, παρατίθεται συνημμένα απόσπασμα από την εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή.Καλεί δε, για μια ακόμη φορά, το ΠΣΕΕΠ να επανεξετάσει τη στάση του στο πνεύμα της αμοιβαίας κατανόησης και της καλής πίστης που απαιτείται, ώστε με σύνεση και ρεαλισμό να εστιάσουμε από κοινού στην υλοποίηση των σημαντικών δράσεων που δρομολογούνται προς όφελος των εργαζομένων και της Εταιρείας μας».

Στην ανακοίνωση υπάρχει απόσπασμα από την εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο στην 1256/21.01.2016 συνεδρίασή του:«…Η βάση του συστήματος Ολιστικής Ασφάλειας, στο οποίο όλα τα ιεραρχικά επίπεδα έχουν καθοριστικό ρόλο, είναι να ενισχυθεί η κουλτούρα ασφάλειας στους εργαζομένους μας, όπου ο κάθε ένας να θεωρεί την ασφάλεια σημαντική αξία, να είναι πάντα σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει το απροσδόκητο και να σχεδιάζει τον τρόπο εργασίας του εξ αρχής, με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.» Μια τέτοια κουλτούρα, όμως, μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο με στοχευμένη και επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση, που θα δημιουργήσει μια νέα οπτική και έναν διαφορετικό τρόπο εργασίας. Η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης αυτής εξαρτώνται άμεσα και από την επαρκή αναπλήρωση των εργασιακών αναγκών, που θα προκύψουν από την απουσία των εκπαιδευόμενων εργαζομένων.»Για το σκοπό αυτό, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Διοίκησης περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:
– Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εργαζομένων στα Διυλιστήρια σε θέματα ασφάλειας.
– Δημιουργία σχολής μέσω της οποίας θα εκπαιδεύεται δομημένα κάθε εργαζόμενος που απασχολείται σε χώρους των Διυλιστηρίων μας, ανεξαρτήτως του εργοδότη του.
– Πλάνο μετακίνησης των Χειριστών Βάρδιας όλων των βαθμίδων στις ΒΕΑ και ΒΕΕ, σε κάθε αντίστοιχη θέση εργασίας του Συγκροτήματος στο οποίο απασχολούνται, μετά από σχετική ενημέρωση και εκπαίδευση.
– Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προσλήψεων, σε βάθος τριετίας, το οποίο θα λάβει υπόψη και τις προβλεπόμενες αποχωρήσεις αλλά και την σταδιακή ένταξη των νεοπροσληφθέντων στην παραγωγή, κατά τρόπο που οι αυξημένες ανάγκες εκπαίδευσης να μην προκαλέσουν δυσλειτουργίες στην παραγωγική διαδικασία…».Βασίλης Κώτσης

Newsroom ΔΟΛ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

1202 2030 adblue ADR Alpha TV Andre Bledjian ANT1 app ARAMCO Autogas Baker Hughes Biden Joe BlueFuel Bosch BP Brent Cedefop Chevron CNG covid-19 crack spread Cyclon DAF Dailymail Delta Poseidon e-katanalotis e-shop e-ΕΦΚΑ EBITDA Economist eFuel Energean Oil Exxon-Mobil Fuel Pass fund Goldman Sachs gov.gr Guardian Handelsblatt Inside Story interlock kWh LANA LG LNG Mediterranean Gas Mohammad Sanusi Barkindo MOTOR OIL MWh myData Mytilineos myΘέρμανση newsauto.gr OIL ONE OPEC OPEC+ Open TV Optima Bank PLATTS POS Prudent Warrior RealNews refinery margin REPSOL Revoil RMM Royal Dutch Shell Saudi Arabian Oil Company SECU-TECH self-test SHELL SKG Sokol Sri Lanka TEXACO TotalEnergies TotalEnergy Urals windfall tax WOOD World Bank WTI «Άγιος Χριστόφορος» ΄1 ΑΑΔΕ ΑΟΖ ΑΦΜ Αγγελική Ναταλία Αδαμοπούλου Αλβανία Αλεξιάδης Τρ. Αληγιζάκης Γιάννης Αναγνωστόπουλος Θ. Αναφορά Αρβανιτίδης Γιώργος Ασία Ασμάτογλου Γιώργος Αχτσιόγλου Έφη ΒΕΘ Βέττας Ι. Βελετάκης Ν. Βενεζουέλα Βεσυρόπουλος Απ. Βουλή Βουλγαρία Βουλγαρίδης Γιώργος Βρετανία Βόρεια Μακεδονία ΓΕΜΗ ΓΣΕΒΕΕ Γαλλία Γενική Συνέλευση Γερμανία Γεωργιάδης Άδωνις ΔΕΗ ΔΕΣΦΑ ΔΙ.Μ.Ε.Α. ΔΙΕΠΠΥ ΔΙΜΕΑ Δαγούμας Θ. Διοικητικό Συμβούλιο Δούκας Χάρης Δρακακάκης Γιάννης Ε.Ε. ΕΕΑ ΕΚΟ ΕΛΙΝΟΙΛ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΓΑΝΗ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΣΥΔ ΕΤΕΚΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπάκης Π. Επιτροπή Επιτροπή Ανταγωνισμού Ευρωπαϊκή Ένωση ΗELLENiQ ENERGY ΗΠΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ηνωμένο Βασίλειο Ηράκλειο ΘΕΡΜΟΙΛ Θράκη Θωμαδάκης Μ. ΙΟΒΕ Ινδία Ιράν Ιταλία ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΕΔΑΚ ΚΕΠ Κίνα Καλογήρου Ι. Καρανάσιος Π. Κατρίνης Μανώλης Κεγκέρογλου Βασίλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κλίμα Κρήτη Κρίντας Θ. Κύπρος Κώτσος Ευάγγελος Λάτσης Σπ. Λιανός Ι. ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ ΜΕΛΚΟ Μάρδας Δ. Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαμουλάκης Χ. Μασαλής Γιώργος Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μαυρομμάτης Γιώργος Μελίδης Αλέξανδρος Μελίδης Σπύρος Μελισσανίδης Δημήτρης Μεταφορικό Ισοδύναμο Μπόμπορης Παναγιώτης Ξυδάκης Ηρακλής ΟΒΕ ΟΟΣΑ ΟΦΑΕ Οικονομικός Ταχυδρόμος Οικονόμου Γ. ΠΑΣΟΚ ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Πάνας Απόστολος Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδημητρίου Μπ. Παπαδοπούλου Έλλη Παπαδοπούλου Ελισάβετ Παπαζήσης Γιάννης Παπαμιχαήλ Σωτήρης Παραπολιτικά Πετκίδης Βασίλης Πιστωτικές κάρτες Πλακιωτάκης Γιάννης Πρέβεζα Προκοπίου Γ. ΡΑΕ Ροδόπη Ρωσία ΣΑΜΕΕ ΣΑΠΕΚ ΣΕΒ ΣΕΒΤ ΣΕΕΠΕ ΣΚΑΙ ΣΜΕΑ ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Σάκκος Αντώνης Σαμόλης Λ. Σαουδική Αραβία Σβίγκου Ρ. Σιάμισιης Ανδρέας Σκρέκας Κώστας Σκυλακάκης Θ. Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σωκράτης Φάμελλος Σύστημα Εισροών - Εκροών ΤΕΑΠΥΚ Ταγαράς Νίκος Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία Τσίπρας Αλέξης Τσαμπαζλής Γιώργος ΥΜΕ ΦΕΚ ΦΠΑ Φίλης Ν. Φραγκογιάννης Κώστας Χανιά Χαρίτσης Αλ. Χατζηθεοδοσίου Γ. Χατζηνικολάου Ν. έλεγχοι αγγελίες αγρότες αδειοδότηση αεροπορικά καύσιμα ανάκτηση ατμών αναβάθμιση ανακαλύψεις ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απάτη απαιτήσεις απεργία αποτελέσματα απόβλητα αργό πετρέλαιο βαρέλι βενζίνη βιοντίζελ βυτίο βυτιοφόρα γεωτρήσεις δειγματοληψίες δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος εισφορά αλληλεγγύης εισφορές εμπάργκο επιδοτήσεις επιδότηση επικουρικό επιμέτρηση ευρώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα ηλεκτροκίνηση θερμική καταπόνηση ισολογισμοί ιστορία κίνητρα κατάρτιση καταγγελίες καυσόξυλα καύσιμα κλιματική αλλαγή κυρώσεις λαθρεμπόριο λιπαντήρια λογισμικό μέτρα προστασίας μελέτες μελέτη μεταφορικές μητρώα μικρόβια ναυτιλιακό νοθεία νομοσχέδιο ογκομέτρηση οδηγοί ορυκτά καύσιμα παραμεθόριος παραπομπή παρατηρητήριο τιμών περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πιστοποιητικά πλαφόν πληθωρισμός πλυντήρια πρατήρια πρατήριο καυσίμων προδιαγραφές προμέτρηση πρόστιμα πρόσωπα πτωχευτικός ρεύμα ρούβλια στάθμη συνέδριο συναντήσεις συνεργεία συνταξιοδότηση σφράγιση τάνκερ τέλη ταξινομήσεις τελωνείο τιμοκατάλογοι χονδρικής τολουόλη υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης υπ. Οικονομικών υποτροφίες υπουργείο Ανάπτυξης υπουργείο Ενέργειας υπουργείο Οικονομικών υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών φορτηγά φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!