Skip to main content
| I |

«Έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων».

Έρευνα στην αγορά των υγρών καυσίμων και ιδίως στο σκέλος της χονδρικής πώλησης αναμένεται να ζητήσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Business Energy”, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης τις προσεχείς μέρες θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη την πραγματοποίηση ερευνών ως προς τη λειτουργία του ανταγωνισμού και τη διαμόρφωση των τιμών στον κλάδο των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται, λένε οι πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή να θέσει και το ζήτημα της μόνιμης δημοσιοποίησης των τιμών χονδρικής πώλησης των καυσίμων ανά εταιρία εμπορίας, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφάνεια και την ενίσχυση του ανταγωνισμού. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών.

Αφορμή για αυτήν την πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Εμπορίου είναι η καθυστέρηση στη μετακύλιση των μειώσεων των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου στην εγχώρια αγορά των καυσίμων.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδεράκης θα ζητήσει ενημέρωση από την ανεξάρτητη διοικητική αρχή και για την υπόθεση των τιμών πώλησης του υγραερίου κίνησης. Πληροφορίες του “Business Energy” θέλουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού να έχει ολοκληρώσει τους σχετικούς ελέγχους και να βρίσκεται στη διαδικασία της σύνταξης της σχετικής εισήγησης.

πηγή : businessenergy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!