Skip to main content
| I |

Εκτός ΕΣΠΑ τα πρατήρια καυσίμων

auksisi-tou-fpaΧωρίς συμμετοχή των πρατηρίων καυσίμων προκηρύχθηκε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για ένταξη του κλάδου στις Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και ειδικότερα για τη χρηματοδότηση των συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 456 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς μεταποίησης – τουρισμού – εμπορίου και υπηρεσιών με εξαίρεση τα πρατήρια και συνολικά το λιανεμπόριο.

Πληροφοριακά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις και ενισχύει επενδύσεις προϋπολογισμού από 30.000,00 ευρώ έως 300.000,00 ευρώ για τη θεματική ενότητα «Μεταποίηση», από 20.000,00 ευρώ έως 300.000,00 ευρώ για τη θεματική ενότητα «Τουρισμός» και από 20.000,00 ευρώ έως 100.000,00 ευρώ για τη θεματική ενότητα «Εμπόριο – Υπηρεσίες».

Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων κλιμακώνονται από 40 έως 60%, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών σε ποσοστό 25%, οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% του προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου.

Για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής τους οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν εκτός από ίδιους πόρους να χρησιμοποιήσουν και δάνειο που μπορεί να υποστηρίζεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 25.02.2013 μέχρι και τις 25.04.2013 στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis). Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑΕ http://www.antagonistikotita.gr, του ΕΣΠΑ www.espa.gr, του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!