Skip to main content
| I |

Μέτρα για την αγορά καυσίμων

sinentefxi_typoy_ypan«Πακέτο» μέτρων για την αγορά καυσίμων ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς και Περιβάλλοντος – Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται , η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, η ιχνηθέτηση των καυσίμων, η κατάργηση της βενζίνης LRP, η απελευθέρωση των μεταφορών, η τοποθέτηση GPS στα βυτιοφόρα και τα πλοία ανεφοδιασμού με πετρέλαιο ναυτιλίας. Ανακοινώθηκε επίσης η πραγματοποίηση ελέγχων με ειδικά διασκευασμένο ΙΧ χωρίς διακριτικά που θα εφοδιάζεται με καύσιμα και θα εντοπίζει άμεσα τις περιπτώσεις καταδολίευσης των αντλιών.

Για τον τομέα των μεταφορών οι αλλαγές είναι ότι τα ανεξάρτητα πρατήρια αποκτούν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα ανεξαρτήτως χωρητικότητας, τα βυτιοφόρα ανεξαρτήτως τοννάζ, με το εμπορικό σήμα του μεταφορέα ή του ανεξάρτητου πρατηρίου, αποκτούν πρόσβαση στα διυλιστήρια και τις εγκαταστάσεις των εταιριών εμπορία ενώ τα πρατήρια με σήμα εταιρίας θα μπορούν επίσης, όπως και τα ανεξάρτητα πρατήρια, να χρησιμοποιούν ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα για να εφοδιάζονται με καύσιμα από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας με την οποία έχουν συμβατική σχέση, εφόσον αυτό προβλέπεται στη σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας με την εταιρία.

Για την τιμολόγηση των καυσίμων η κυβέρνηση υιοθέτησε τις προτάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δηλαδή τα διυλιστήρια θα πρέπει να προβαίνουν σε αναλυτικό προσδιορισμό των στοιχείων κόστους που χρεώνουν στους πελάτες του, ενώ για τις συμβάσεις εταιριών – πρατηριούχων προβλέπεται υποχρεωτική σύναψη γραπτών συμβάσεων στις οποίες θα αποτυπώνεται εκ των προτέρων, η πιστωτική πολιτική και η πολιτική παροχών και εκπτώσεων.

Για να δείτε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης Τύπου πατήστε  εδώ . Για την παρουσίαση των μέτρων πατήστε  εδώ .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!