Skip to main content
| Notaka |

Χαμηλό” 25 ημερών για το πετρέλαιο, στα “απόνερα” του τυφώνα Laura

Πτωτικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με εκείνη του αργού στις ΗΠΑ να πλησιάζει σε χαμηλό ενός μήνα, κυρίως λόγω μιας πρόσκαιρης πτώσης στα αποθέματα και στην παραγωγή, ενώ η δραστηριότητα στον Κόλπο του Μεξικού, ο οποίος επλήγη από τον τυφώνα Laura, ανακάμπτει δυναμικά.

Τα στοιχεία για την πτώση των αποθεμάτων που έδωσε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ “δεν προκαλούν έκπληξη”, καθώς οι επιπτώσεις του τυφώνα ήταν βαρύτερες για το αργό και για την βενζίνη σε σχέση με εκείνες που αναμένονταν αρχικά, τονίζει ο Tariq Zahir, στέλεχος στην Tyche Capital Advisors, μιλώντας στον ιστότοπο MarketWatch.

Η EIA ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πτώση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ κατά 9,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Αυγούστου.

Σε έρευνα της S&P Global Platts, αναλυτές ανέμεναν πτώση μόλις 1,2 εκατ. δολ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου κατέγραψε την Τρίτη πτώση 6,4 εκατ. βαρελιών.

Η συνολική παραγωγή αργού στις ΗΠΑ εμφανίστηκε μειωμένη κατά 1,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, συγκεκριμένα στα 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η πτώση συμπίπτει με την διακοπή της παραγωγής λόγω του τυφώνα, νωρίς το πρωί της 27ης Αυγούστου.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου, έχασε 1,15 δολάρια ή 2,5%, στα 44,43 δολάρια το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Οκτωβρίου, απώλεσε 1,25 δολ. ή 2,9%, κλείνοντας στα 41,51 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμό του από τις 7 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!