Skip to main content
| Notaka

Ο καπνός χαλυβουργείου της Κίνας γίνεται καύσιμο στα εργοστάσια ανακύκλωσης της Mitsui

Η κοινοπραξία της Mitsui στην Κίνα θα μετατρέψει τον καπνό χάλυβα σε αιθανόλη που θα τροφοδοτεί αυτοκίνητα. (Getty Images)
ΤΟΚΙΟ – Ο περίφημος καπνός χαλυβουργείου της Κίνας θα έχει μια δεύτερη ζωή ως αιθανόλη που τροφοδοτεί αυτοκίνητα υπό την επιχείρηση απορριμμάτων καυσίμων της ιαπωνικής εταιρείας Mitsui & Co. 

Η Mitsui θα ξεκινήσει επιχειρήσεις στην Κίνα για την παραγωγή καυσίμου αιθανόλης από τις εκπομπές χαλυβουργείων σε μια τριμερή συμφωνία με την κρατική εταιρεία ενέργειας Guizhou Jinyuan Group και την κινεζική κοινοπραξία LanzaTech.

Ένα εργοστάσιο ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων με ετήσια χωρητικότητα 60.000 τόνων θα τεθεί σε σύνδεση στην επαρχία Guizhou μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, με ετήσιες πωλήσεις να στοχεύουν περίπου 57 εκατομμύρια δολάρια.

Η αμερικανική εκκίνηση ενέργειας LanzaTech, στην οποία η Mitsui κατέχει μερίδιο, χρησιμοποιεί μικροοργανισμούς από περιττώματα κουνελιών για ζύμωση διοξειδίου του άνθρακα, μονοξειδίου του άνθρακα και υδρογόνου σε εκπομπές από χαλυβουργεία και διυλιστήρια πετρελαίου, παράγοντας αιθανόλη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στο μύλο σιδήρου του Guizhou Jinyuan, χρησιμοποιώντας εκπομπές αποβλήτων από το μύλο για παραγωγή αιθανόλης. Το σχέδιο απαιτεί την κατασκευή 10 εγκαταστάσεων για αρκετά χρόνια και θα κοστίσει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ:https://asia.nikkei.com/

error: Content is protected !!