Skip to main content
| I |

“Η BP Θα Ξοδέψει 1,1 Δισεκατομμύρια Δολάρια Για Να Εισέλθει Στον Υπεράκτιο Άνεμο Με Το Equinor”.

Έμπρακτη απόδειξη της στροφής της BP στις ΑΠΕ - Το μεγάλο deal με την Equinor έναντι 1,1 δισ. δολ.

Η Equinor θα κάνει κέρδος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την πώληση των δύο έργων, ανέφερε ένας αναλυτής, αμφισβητώντας την υπόθεση ότι τα έργα ανανεώσιμων πηγών δεν προσφέρουν την ίδια απόδοση με τις εξελίξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η BP εισήλθε στην υπεράκτια αιολική αγορά την Πέμπτη με συμφωνία 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει μερίδια 50% σε δύο εξελίξεις στις ΗΠΑ από τη Νορβηγία Equinor, ένα σημαντικό βήμα της πετρελαϊκής εταιρείας προς τους στόχους της ενεργειακής μετάβασης.

Η βρετανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας κατά 20 φορές την επόμενη δεκαετία σε 50 GW.

“Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώιμο βήμα στην υλοποίηση της νέας στρατηγικής μας και του άξονα μας για να γίνουμε πραγματικά μια ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney.

Η συμφωνία με την Equinor, η οποία θα μπορούσε να ακολουθηθεί από περαιτέρω κοινή επέκταση, καθιστά τη BP συνιδιοκτήτη του έργου Empire Wind εκτός της Νέας Υόρκης, καθώς και το Beacon Wind εκτός της Μασαχουσέτης, το οποίο θα μπορούσε να παράγει μαζί έως και 4,4 gigawatt, αρκετή ισχύ για περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια.

Η Equinor είπε ότι οι δύο εταιρείες καθιερώνουν μια στρατηγική εταιρική σχέση για περαιτέρω ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τόσο σταθερές όσο και πλωτές εγκαταστάσεις.

“Η συναλλαγή είναι σύμφωνη με την ανανεώσιμη στρατηγική της Equinor για πρόσβαση σε ελκυστικές εκτάσεις νωρίς και σε κλίμακα, ώριμα έργα και αξία σύλληψης”, ανέφερε.

Η Equinor, η οποία θα παραμείνει ο διαχειριστής των έργων μέσω των φάσεων ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας, δήλωσε ότι η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021.

Η BP έχει ήδη μια μεγάλη επιχείρηση χερσαίας αιολικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες με χωρητικότητα περίπου 1,7 GW, αλλά απέφυγε στο παρελθόν να εισέλθει στην υπεράκτια αιολική αγορά.

Η Equinor θα κάνει κέρδος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την πώληση των δύο έργων, ανέφερε ένας αναλυτής, αμφισβητώντας την υπόθεση ότι τα έργα ανανεώσιμων πηγών δεν προσφέρουν την ίδια απόδοση με τις εξελίξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

“Με αυτές τις αποδόσεις για ένα αγρόκτημα, φαίνεται ότι η Equinor υπήρξε στην πρώτη γραμμή της εξασφάλισης ελκυστικής έκτασης με τεράστιο δυναμικό δημιουργίας αξίας”, δήλωσε ο αναλυτής της Sparebank 1 Markets, Teodor Sveen-Nilsen.

ΠΗΓΗ: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!