Skip to main content
| Notaka |

“Άλμα 3,5% για το αργό”.

ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - Newsbomb

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το αργό, ανακτώντας ένα μέρος των χθεσινών ισχυρών απωλειών που ξεπέρασαν το 7%, καθώς το ράλι των δεικτών στη Wall Street και οι ενθαρρυντικές προβλέψεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας έδωσαν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 1,29 δολ. ή 3,5% και σκαρφάλωσε στα 38,05 δολ. το βαρέλι. Το Brent Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,01 δολ. ή 2,5% στα 40,79 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Οι τελευταίες -ανοδικά αναθεωρημένες- προβλέψεις της αμερικανικής Αρχής Ενέργειας (EIA) για τις τιμές τόσο του West Texas Intermediate, όσο και του Brent έδωσαν ώθηση στις τιμές σήμερα.

Ειδικότερα, η EIA, στην τελευταία της έκθεση για την αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, τοποθετεί το WTI στα 38,99 δολ. το βαρέλι για το 2020, τιμή ενισχυμένη κατά 1,3% από την πρόβλεψη του Αυγούστου. Αναθεώρησε επίσης την εκτίμηση της για το Brent κατά 1,2% στα 41,90 δολ. για το 2020.

Παράλληλα, η υπηρεσία περιμένει η αμερικανική παραγωγή να φτάσει τα 11,38 εκατ. βαρέλια την ημέρα, μέγεθος αυξημένο κατά 1,1% από την προηγούμενη εκτίμηση.

Η EIA αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της και για τις τιμές του φυσικού αερίου στα 2,49 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, αύξηση 5,8% από την προηγούμενη εκτίμηση.

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!