Skip to main content
| Notaka |

“«Λάδι» βγάζει την OIL ONE ο Εισαγγελέας”.

Δυσοσμία στη Δραπετσώνα: Τι (δεν) διαπίστωσαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος  σε έλεγχο στην «OIL ONE MABE» | Green Agenda | Περιβάλλον, Οικολογία,  Μεσόγειος, Ενέργεια

Δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης για τις οσμές και την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή Κερατσινίου–Δραπετσώνας. Σύμφωνα με αναφορά του στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, που του είχε αναθέσει τη διερεύνηση ποινικής δικογραφίας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες τις συγκεκριμένης εταιρείας για επιβάρυνση του περιβάλλοντος, επειδή δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος της OIL ONE θέτει την υπόθεση στο αρχείο.

Όπως αναφέρει στην αναφορά αρχειοθέτησης, με α.π. ΑΒ20-1473/28-07-2020, διερευνηθήκαν οι κατηγορίες τέλεσης από πλευράς εταιρείας του κακουργήματος της ρύπανσης ή υποβάθμισης του περιβάλλοντος με επακόλουθο την ευρεία περιβαλλοντική διατάραξη και τη δημιουργία κινδύνου, θανάτου ή βαριάς διανοητικής – σωματικής πάθησης ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση με δράστες τους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, αναφέρει ο κ. Νούλης, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία έχει νόμιμη άδεια επεξεργασίας υγρών πετρελαιοειδών αποβλήτων από το 2015. Το 2016 έγινε επιτόπιος έλεγχος του τμήματος Ελέγχου-Μετρήσεων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και δεν βεβαιώθηκε καμία οσμή. Το 2017, η ίδια υπηρεσία επανέλαβε την αυτοψία και έκρινε ότι η εταιρεία έχει συμμορφωθεί με όλους τους όρους της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενώ και πάλι δεν διαπιστώθηκε δυσοσμία. Το Μάιο του 2018, έγινε αυτοψία από το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η οποία και πάλι δεν διαπίστωσε έντονες οσμές, ούτε παρεκκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης της εγκατάστασης. Για τους λόγους αυτούς, ο κ. Νούλης ζητά από τον Εισαγγελέα Εφετών να εγκρίνει την αρχειοθέτηση της συγκεκριμένης δικογραφίας, διαφορετικά να παραγγείλει αυτό που θα κρίνει εκείνος ορθό.

Πηγή: paron.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!